Oţelul şi salata de roşii. 1-2 cu Petrolul, cu doi eliminaţi GALERIE FOTO

Oţelul şi salata de roşii. 1-2 cu Petrolul, cu doi eliminaţi GALERIE FOTO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Arbitrul Kovacs merita, luni seară, distincţia de Mister KO, pentru apetitul crescut de a-i trimite pe campionii Ligii I la cabine: după primele avertismente acordate foarte uşor, au urmat „galbenele” decisive la Punosevac şi Antal * Cu 51 de minute fără un om şi 23 fără două piese, Oţelul a fost la un minut de o remiză în debutul noului sezon de Liga I, dar n-a fost de acord ex-stelistul Opriţa, autorul unei „duble”! *

PETROLUL PLOIEŞTI - OŢELUL GALAŢI 2-1 (0-1)

Meci disputat ieri-seară în etapa I a Ligii I, ediţia 2011-2012;

Stadionul „Gloria” din Buzău - 4.000 de spectatori;

Au marcat: Opriţa 72’, 89’ / Punosevac 26’;

Cartonaşe galbene: Enescu 3’, Stoimirovici 26’, Djurovici 45’, Buhuşi 78’ / Punosevac 15’, 39’, Antal 24’, 67’, Buş 48’;

Cartonaşe roşii: Punosevac 39’, Antal 67’;

Echipele utilizate:

PETROLUL: Zimmermann - Străuţ, Sipovici, Djurovici (74’ Buhuşi), P.Stoica - Enescu (46’ Borza), Fl.Dumitru - Opriţa, V.Negru, Stoimirovici (46’ Cataramă) - Komazec. Antrenor: Vivi Răchită.

OŢELUL: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - Neagu, Filip - Antal, Ibeh (56’ Paraschiv), Buş (69’ Viglianti) - Punosevac. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) - Zoltan Szekely (Baia Mare) şi Dorin Mudura (Oradea). Rezervă: Adrian Illyeş (Ploieşti).

Ce atmosferă pe un teren neutru!

Liga I s-a transformat într-o competiţie a nomazilor, şi nu echipamentul sau mingile de joc sunt importante, ci dacă ai cort.

Aşa şi Petrolul, cu moloz în propria casă, a invitat campioana la Buzău în partida cu poate cea mai frumoasă atmosferă în tribune din întreaga rundă de start a noului sezon competiţional: fanatism în versuri şi în jocuri de lumini (torţe, fumigene, cred că au înnebunit exorcizatorii de piromani de la Liga Profesionistă de Fotbal!), duelul celor două peluze injectându-le adrenalină celor două campioane ale anului trecut, laureata primului eşalon şi cea a Seriei a II-a de la matineu.

Buzoienii care n-au avut ce face în ultima seară de luni din iulie („Trădaţi în dragoste” nu mai rulează la TV) chiar au dat peste un show spectaculos pe Arena „Gloria”.

Punosevac, gol dintr-un „săpun”

Şi, ca fotbal, au ieşit bine Petrolul şi Oţelul. Dueluri de bărbaţi care ştiu că transpiraţia chiar are gust, faze bune de poartă şi chiar sânge, căci aşa îşi dorise bosniacul Sipovici, trecut de la Galaţi în Prahova.

Mai întâi a tras Komazec, de la 35 de metri (6’), dar îl avea în faţă pe portarul numărul unu al campionatului precedent, apoi Ibeh, vedeta de sub Pietricica, a trimis un cap solid peste (12’) şi tot el, în acelaşi minut, a ratat din patru paşi spre gol! „Cum e posibil?”, l-a certat Dorinel de pe margine, tresărind apoi la ocazia „fiului” Sipovici, trimis în exil (25’).

Tehnicianul băieţilor care au în playlist imnul UEFA Champions League s-a mai calmat abia după ce mingea a intrat în poarta Petrolului. Sălăgeanu a bătut tare o lovitură liberă, Zimmermann a scăpat „săpunul” printre picioare şi Punosevac, speculant de meserie, a fructificat (26’)!

KO-urile lui Kovacs!

Totuşi, vârful sârb n-a terminat meciul pe teren, el fiind eliminat din exces de zel pentru două dueluri la cap, în care adversarul - de fiecare dată Sipovici! - a fost mai şmecher (39’).

A fost momentul în care Neamţul a ştiut că trebuie să-şi strângă trupa ca un arici pentru conservarea punctelor. Asta înseamnă mai multă prudenţă în propria jumătate şi efervescenţă, cu pipeta, la finalizare.

„Centralul” Kovacs a avut însă o curiozitate: dacă Oţelul nu ia gol nici în 11 oameni şi nici în 10, l-a trimis la duşuri şi pe Antal pentru un fault banal (69’).

Şi, în mod firesc, cum balanţa numerică se înclinase - cum se proceda pe timpuri la CAP cu sacii de grâu - s-a făcut 1-1, Opriţa punctând cu capul, din 12 metri (72’). Cu aşa salată de roşii din partea arbitrului, „oţelarii” au făcut dizenterie, acelaşi Opriţa înscriind un supergol în minutul 89.

Sipovici şi-a înfruntat fosta echipă

Bosniacul crescut timp de doi ani de Oţelul a jucat aseară titular contra formaţiei cu care a câştigat ediţia 2010-2011 a Ligii I. Fundaşul central Enes Sipovici a avut astfel şansa de a fi adversarul bunului său prieten Milan Perendija, el locuind mai bine de un an de zile în acelaşi apartament cu sârbul din defensiva roş-alb-albastră.

Un alt „oţelar” trimis sub formă de împrumut la Petrolul, mijlocaşul central Ciprian Milea, a fost doar rezervă, în timp ce fundaşul dreapta Laurenţiu Petean a rămas în tribună.

Citit 2346 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.