Fetele de la Phoenix au câștigat derbiul cu Brașovul

Fetele de la Phoenix au câștigat derbiul cu Brașovul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Formaţia gălăţeană a învins a doua clasată din Liga Naţională, Olimpia Braşov

 

Echipa feminină de baschet Phoenix a câştigat, scor 87-84 (45-46), partida disputată, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei CSU Olimpia Braşov, într-un meci contând pentru etapa a 19-a din Liga Naţională (LNBF).

Bazându-se doar pe opt jucătoare  - americanca Cassie Rochel este accidentată iar pentru ultima achiziţie, Montia Johnson, nu s-a primit “cartea verde” necesară legitimării – echipa gălăţeană a reuşit să îşi ia revanşa în faţa braşovencelor cu prima victorie în faţa acestora în cei trei ani de prezenţă în LNBF. Şi de la oaspete a lipsit o jucătoare importantă, Biljana Pesovic, astfel că antrenorul Dan Calancea a folosit şi jucătoare foarte tinere, surorile Maria Ferariu (15 ani) şi Ana Ferariu (18 ani), respectiv Iulia Brezoi (18 ani). 

Dacă pentru CSU Olimpia Braşov partida de sâmbătă a fost una fără miză, având asigurat locul second la finalul sezonului regulat, pentru Phoenix a fost un meci important pentru o clasare bună înaintea play-off-ului.

Partida a fost una echilibrată, spectaculoasă, cu multe răsturnări de scor, dar şi cu momente tensionate între cele două tabere, generate de unele decizii contradictorii luate de arbitrii. Diferenţa cea mai mare de puncte, în defavoarea echipei gălăţene a fost în minutul 25, scor 53-63. Din acel moment Phoenix a dominat categoric, reuşind să revină la conducere la intrarea în ultimul sfert (72-67), care a fost de altfel cel mai echilibrat din tot meciul.

Antrenorul Eugenio Rodrigues a spus că, deşi a pornit în meci cu o bancă «scurtă», echipa sa a reuşit să se impună pentru că a jucat cu mult suflet. ”Am pornit fără «cinciul» de bază, dar tot meciul a fost jucat cu sufletul şi am încercat să schimbăm planul şi să ne punem toată energia în acest joc. Când termini meciul la doar trei puncte diferenţă şi cu absenţe în lot, nu poţi decât să spui «Fetele astea au făcut o treabă bună!». La fel ca Braşovul, am avut şi noi o echipă tânără pe teren, şi fiecare dintre noi a făcut ce a putut pentru a câştiga în această seară”, a declarat Rodrigues.

În ceea ce priveşte rivalitatea cu Olimpia Braşov, Rodrigues consideră aceasta este benefică pentru fazele următoare ale campionatului. ”Cu Braşov este întotdeauna un derbi. Sunt nou aici, dar ştiu că este multă tensiune între echipe. Dacă se menţine situaţia din clasament, vom fi adversare şi în play-off, astfel că acest meci a fost ca o pregătire pentru ceea ce urmează”, a completat tehnicianul portughez.

Cea mai eficientă jucătoare de la Phoenix a fost MyNeshia McKenzie, care a reuşit al optulea său ”double-double” din LNBF, cu 24 puncte, 17 recuperări şi 2 pase decisive. Celelalte realizatoare de la Galaţi au fost: Chrisstasia Walter cu 26 de puncte, 9 recuperări şi 5 pase decisive, Amanda Frost 19-5-3, Romina Filip (12-6-3), Hanna Demeter (6-3-1) şi Andreea Creţu cu 3 pase decisive. Au mai evoluat Bianca Fota şi Mădălina Geleriu.

După această victorie, Phoenix se menţine pe locul 7, la egalitate de puncte (26) cu ocupantele locurilor 5-6, ”U” Cluj şi CSM Târgovişte (care are un meci mai puţin disputat).

Următorul meci al echipeiPhoenixse va juca, sâmbătă, 23 ianuarie, în deplasare, cu CSBT Alexandria. 

Citit 1049 ori Ultima modificare Duminică, 17 Ianuarie 2016 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.