Voleibaliştii formaţiei gălăţene ARCADA joacă în al cincilea meci din CUPELE EUROPENE
Foto: Foto Sorin Pană

Voleibaliştii formaţiei gălăţene ARCADA joacă în al cincilea meci din CUPELE EUROPENE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Voleibaliştii formaţiei gălăţene vor juca cu o echipă franceză redutabilă, Lyon Metropole, în meci tur din optimile Challenge Cup


Echipa masculină de volei Arcada Galaţi va susţine miercuri, 20 ianuarie, de la ora 18,00, pe teren propriu, cel de-al cincilea său joc în cupele europene, în compania unei adversare puternice, formaţia franceză ASUL Lyon Metropole, în prima manşă din optimile de finală ale Challenge Cup.

În precedentele două tururi din competiţia continentală, „victimele” echipei gălăţene au fost OK Novi Pazar (Serbia) şi CEZ Karlovarsko (Cehia).

Având acumulată deja experienţă în Challenge Cup, meciul de astăzi, primul din „dubla” cu Lyon Metropole, poate fi privit cu alţi ochi, oaspeţii noştri de astăzi având de ce să privească cu consideraţie o echipă care a ajuns în turul patru. La rândul lor, voleibaliştii formaţiei gălăţene au o atitudine asemănătoare, dovadă fiind atenţia acordată pregătirilor în vederea acestui al cincilea examen european, inclusiv interesului de a afla cât mai multe despre potenţialul adversarului. ASUL Lyon are un lot serios pigmentat cu „stranieri”: trei bulgari şi câte un polonez, brazilian, scoţian şi cubanez.

Antrenorul Marian Apostu spune că echipa sa trebuie să îşi joace şansa cu încredere, mai ales că meciul se va disputa în faţa propriilor susţinători. “Lyonul reprezintă o echipă de top în voleiul european. Au jucători de valoare, campioni europeni acum cu Franţa, doi bulgari (n.r. - jucători de naţională) care au ajuns până în semifinale la ultimul campionat european, dar noi trebuie să ne jucăm şansa. Datoria noastră este să facem un meci frumos şi să mulţumim publicul care vine la sală”, a declarat Apostu.

Căpitanul echipei gălăţene, Filip Despotovski, confirmă la rândul său potenţialul francezilor. “În echipa ASUL sunt şi doi băieţi care au jucat în România. E ridicătorul Gonzales şi liberoul bulgar Ivanov. Mai e şi trăgătorul “fals” de la naţionala Bulgariei, Nicolov, deci e o echipă puternică. Aştept să jucăm bine aici, să încercăm să câştigăm, după aia, acolo, vom vedea ce putem obţine”, a spus Despotovski.

Cei de la Arcada vor înscrie pe foaia de joc „12”-le cunoscut: Alexandru Zahar, Victor Sysoev, Nemanja Radovic, Silviu Suson, Alexandru Cerşemba, Mihai Dumitrache, Şerban Paşcan, Caio De Pra, Filip Despotovski, Ivan Marquez, Liviu Cristudor şi Daniel Martin.

Partida de astăzi va debuta la ora 18,00 şi va fi găzduită de Sala Sporturilor "Dunărea", mizându-se pe tribune pline, mai ales că intrarea este gratuită.

Jocul va fi arbitrat de Maxim Berdnikov (Rusia) şi Burhan Ilhan (Turcia).

Citit 1187 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.