Oţelul Galaţi – Astra 1-1, într-un amical la Buşteni

Oţelul Galaţi – Astra 1-1, într-un amical la Buşteni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa lui Dorinel Munteanu, împărţită în două formule, a prestat ca într-o partidă fără miză cu gruparea prahoveană nou-promovată în Liga I * Pe un teren „incompetent”, cum e cel de pe Arena „Caraimanul”, nu putea ieşi un joc de Liga Campionilor * Oţelul chiar are acum dubluri pe fiecare post *

ASTRA PLOIEŞTI – OŢELUL GALAŢI 1-1 (1-1)

Au marcat: G. Păun 36’ / Antal 34’;

Echipele utilizate:

OŢELUL (repriza I): Kolev – Cârjă, Sârghi, Jelev, Ilie – Giurgiu, Avram – Antal, Paraschiv, Pătraş – N’Kongue. Antrenor: Dorinel Munteanu;

OŢELUL (repriza a II-a): Abraham – Râpă, David, Perendija, Creţu – Neagoie, Costin – Iorga, Mojsov, Ibeh – Axente.

ASTRA: B. Miron – Ov. Mihalache, Rohat, Oprsal, V. Sandu – Paulinho, V. Gheorghe, Takayuki, A. Stan – Şt. Ciobanu, G. Păun. Antrenor: Ion Moldovan. Au mai jucat: Iatan, Cl. Dumitrescu, Deaconescu, Ioniţă, Botea, Nasser, Chiacu, Omoduemuke, Leandro, Tigoianu, Gafiţa, Damaschin.

Noua echipă abia face ochi

Primul joc din era Dorinel Munteanu a scos din joben un Oţelul parcă nou-născut: plin de viaţă, dar şi cu unele erori cauzate, e drept, de terenul accidentat de la poalele munţilor Bucegi. Şi ploaia a căzut în capul roş-alb-albaştrilor în două reprize, îngreunând povestea din iarba de pe Valea Prahovei.

Tehnicianul gălăţenilor a format două trupe, le-a trimis câte 45 de minute în joc şi, cu siguranţă, a umplut un carneţel de notiţe: are destule variante pentru fiecare post, iar unii dintre noii săi elevi încă mai au nevoie de pregătire pentru a-şi arăta adevărata aramă.

Marţi seară, sub crucea de pe Caraiman, Oţelul a scos un 1-1 optimist pentru începutul de drum al lui Munti. Astra, care bătuse pe Dinamo cu 4-2, e genul de formaţie care va surprinde în noul campionat al Ligii I.

Antal, „rău” şi bun

Cu Bogdan Stelea, Mircea Rădulescu şi primarul Buştenilor, Emanoil Savin (gălăţean de-al nostru), în tribuna modestei arene din staţiunea prahoveană, formaţia dunăreană a tras din primul minut la buturile adverse. A făcut-o Antal ( foto 1), o achiziţie mai mult decât interesantă, o extremă cu viteză şi răutate, caracteristici care s-au văzut şi în caseta tehnică: un cartonaş galben şi un gol.

Fostul târg-mureşean a profitat de o greşeală a goalkeeperului advers, în urma unei pase excelente a juniorului Avram, şi a trimis în poarta goală de la 20 de metri, lateral dreapta.

Ploieştenii au replicat repede, acelaşi Avram încurcându-se în defensivă cu Sârghi, situaţie din care Păun a punctat ca la antrenament. 

Mojsov, un fel de Paraschiv

Ocazii au mai avut Păun (29’ – şut alături, deşi avea poarta goală în faţă), Paraschiv (31’ – cursă de 30 de metri, cu trei driblinguri, dar s-a opus omul dintre bare), Antal (38’ – scăpat singur în careu, l-a driblat pe Miron, însă s-a oprit pe o semnalizare eronată a tuşierului; când a vrut să continue, s-a opus portarul!) şi Gafiţa (68’ – singur cu Abraham, a fost blocat de juniorul Oţelului la 15 metri).

Au mai fost şi alte mingi şutate către cele două plase, însă unele s-au înfipt ba în căpiţele de fân ornamentale de lângă teren, ori în curţile dimprejurul stadionului cu iz preistoric.

Dintre nou-veniţii Galaţiului, poate cel mai mult a impresionat macedoneanul Mojsov, un fel de Paraschiv vorbitor de altă limbă, viu şi foarte bun coordonator.

Au lipsit Golocevac, Baotici (probleme cu viza), Pena, Matei, Viglianti, Sălăgeanu şi Cojoc (accidentaţi).

Citit 1568 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.