Dunărea, start de SENZAȚIE în FINALĂ | GALERIE FOTO
Foto: Foto Sorin Pană

Dunărea, start de SENZAȚIE în FINALĂ | GALERIE FOTO
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Avem bucuria şi privilegiul de a vă transmite veşti excelente de la Miercurea Ciuc: Dunărea Galaţi a câştigat, marţi, primul meci din finala Ligii Naționale.

Curba ascendentă arătată la Braşov, în semifinale, şi plusul de încredere adus de victoriile de acolo s-au văzut din plin în startul partidei dintre HSC Miercurea Ciuc şi CSM Dunărea.

Echipa gălăţeană a început ofensiv, a avut primele două mari ocazii de gol ale meciului, iar pe acest fond a venit firesc şi deschiderea scorului. În minutul 5, Krajci a marcat din pasa combinată a lui Durkech şi Szocs, în pofida atmosferei vulcanice din tribune.

Repriza secundă a fost de intensitate maximă, cu un hochei de cea mai înaltă calitate. Ciucanii au forţat din răsputeri să egaleze, dar s-au lovit de excelenta apărare gălăţeană, iar când aceasta a cedat Dunărea a rezistat prin două parade ale portarului Bogdan Alexandru Popa. Şi şansa a făcut echipă cu hocheiştii de la Dunărea, unul dintre şuturile gazdelor lovind bara, imediat a urmat un altul scos de Popa, în minutul 23. După nouă minute de presiune pusă de ciucani, la primul său atac mai consistent din repriza a doua, Dunărea şi-a etalat pragmatismul, reuşind să marcheze pentru 2-0, prin Pal, din pasele lui Szocs şi Krajci. Apoi harghitenii au avut o oportunitate uriaşă, în min 32, toţi cei din tribune au văzut pucul în poarta gălăţeană, hocheiştii din Ciuc au ridicat crosele de bucurie, dar senzaţionalul Popa, cu un reflex uluitor, le-a arătat că pucul era, de fapt, la el în mănuşă.

Apoi, Nimenko a scăpat singur cu portarul Ruczuj, în min. 34, acesta reuşind să apere, iar după această ocazie gălăţeană gazdele au reuşit până la urmă să înscrie şi ei, în min. 36. Dunărea a reacţionat, iar speranţele publicului ciucan au fost diminuate de Munteanu, care a mărit diferenţa la două goluri, în min. 38.

Dunărea a început ultima repriză în forţă, reuşind să marcheze relativ repede după reluare, în minutul 42, prin Lorincz, gol care practic a decis definitiv soarta meciului.

Vacarmul din tribune a devenit doar o recentă amintire, din public se mai auzeau doar cei opt suporteri gălăţeni, iar pe gheaţă hochei de calitate, juca practic o singură echipă, campioana en-titre. Ai noştri au continuat să fie pragmatici, aşteptând adversarul mai mult în treimea proprie, iar ciucanii au căzut fizic şi psihic şi nu au mai putut intra decât prin pucuri aruncate la nimereală şi au scăpat de încă un gol, Dunărea având un şut în bară în min 48. 

După meci, campionii au transmis un mesaj acasă: ”Vă așteptăm vineri la patinoarul nostru!”. Până atunci, miercuri, 23 martie, la Ciuc va avea loc al doilea meci al finalei, tot de la ora 18,30.

CLICK AICI pentru a AFLA DETALII despre a doua VICTORIE a echipei gălățene Dunărea în fața Ciucului (FOTO)

Citit 5046 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.