Dunărea, a doua VICTORIE în fața Ciucului (FOTO)
Foto: Foto Sorin Pană

Dunărea, a doua VICTORIE în fața Ciucului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Continuăm cu vești excelente din finala Ligii Naționale, din Harghita, unde miercuri, 23 martie, seara a fost a Galațiului. Când echipa de hochei pe gheață CSM Dunărea, campioana en-titre, a câștigat cel de-al doilea meci cu HSC Miercurea Ciuc, scor 6-5 (1-0, 3-2, 2-3).

Hocheiștii de la Ciuc, aflați sub presiunea rezultatului, au avut trei ocazii în primele cinci minute, cât să-l încălzească pe excelentul portar Bogdan Popa.

Având pe gheață și forțe proaspete, Ojanen și Donika - menajați în primul meci, Dunărea și-a etalat din nou pragmatismul și a deschis scorul în minutul 6, printr-un șut al lui Krajci, din pasele lui Durkech și Lorincz. Cu acest scor s-a ajuns la prima pauză, grație și portarului Popa, cu intervenții de senzație în minutul 11, dar și a lui Ruczuj, cu patru intervenții în ultimele cinci minute din prima perioadă.

În repriza secundă, gazdele au egalat imediat după repunere (min. 21), printr-un șut deviat, dar replica gălățenilor nu s-a lăsat prea mult așteptată, în minutul 23, Szocs aducându-și echipa în avantaj.

Ciucanii reușesc din nou egalarea, de data aceasta când Dunărea era în inferioritate numerică. Situația se inversează, superioritate numerică pentru dunăreni și șutul lui Ryabenko readuce echipa în avantaj, care va fi mărit, în minutul 30, printr-o acțiune personală a lui Durkech. Acesta a recuperat pucul în jumătatea proprie și l-a dus până în poarta adversă.

Până la a doua pauză, a fost și un moment de șansă pentru Dunărea: o bară a gazdelor în minutul 32.

Repriza a treia a început ideal cu încă un gol pentru gălățeni, prin Krajci, în minutul 41. Antrenorii gazdelor decid să schimbe portarul, Otto Onodi intrând în uralele grupului de suporteri gălățeni, care astfel l-au răsplătit pentru titlul de campioană obținut cu Dunărea în sezonul trecut. Ciucanii au marcat din nou în superioritate numerică (min. 48, scor 3-5), iar Dunărea a replicat foarte repede pentru golul de 3-6, marcat de Donika.

Însă meciul era departe de a fi decis, ciucanii luptând până la capăt și reușind să revină în meci. Au marcat pentru 4-6 (min. 55) și cu ceva noroc, în ultima secundă a unei superiorități numerice. Apoi au retrezit speranțele propriilor fani cu golul de 5-6, în minutul 57.

Finalul a devenit unul foarte tensionat, gazdele au forțat cu un jucător de câmp în locul portarului, dar Dunărea a reușit să reziste și apoi să plece spre casă pe o ninsoarea abundentă, în condiții sportive perfecte: conducând cu 2-0 la general.

Dunărenii au nevoie de recuperare rapidă a forțelor, pentru că finala se reia de vineri, 25 martie, de la ora 18,30, la Galați, existând posibilitatea ca încă de sâmbătă, 26 martie (meciul 4, ora 18,30) să se joace cu trofeul de campioană pe masă.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din maxim șapte partide

CITEȘTE ȘI despre PRIMA VICTORIE a echipei gălățene de HOCHEI pe gheață în fața Ciucului, din cadrul acestei FINALE

Citit 4088 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.