Fetele de la Phoenix sunt la un pas de a scrie istorie pentru baschetul gălățean
Foto: Foto Sonia Baciu

Fetele de la Phoenix sunt la un pas de a scrie istorie pentru baschetul gălățean
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fetele de la Phoenix sunt tot mai aproape de locul cinci în clasamentul Ligii Naționale. Phoenix a câștigat, scor 96-66, în fața CSBT Alexandria în primul meci din play-off, pentru locurile 5-6.

Partida a fost una dominată de gălățence încă din start, iar diferența de pe tabelă le-a permis antrenorilor Andreea Șoptică și Eugenio Rodrigues să ruleze întregul lot, ultimele minute de joc fiind ale jucătoarelor tinere.

Căpitanul echipei Phoenix, Romina Filip spune că întâlnirile directe cu echipa din Alexandria a făcut ca meciul să fie mai facil pentru colegele sale. ”Ne-am cunoscut adversarul, am jucat multe meciuri împotriva lor, știam ce pot și ne-a fost mai ușor. Am plecat ca favorite și asta ne-a motivat foarte mult. Mă bucur că am făcut acest rezultat. Iar pentru mine, ca și căpitan este o mare bucurie să văd toate jucătoarele pe teren. Îmi doresc ca la București să ne menținem nivelul și într-un final să scriem istorie pentru club. Îmi pare rău că se termină prea repede, aici la Galați, este o atmosferă minunată, mă bucur de fiecare dată când văd sala plină și ca sportiv asta este o împlinire maximă. Pentru mine a fost un sezon reușit, consider că ne-am împlinit toate obiectivele: locul 3 în Cupa României și locul 5, sper eu, în campionat. Acestea sunt rezultate foarte bune pentru baschetul gălățean”, a spus Romina Filip.

Antrenorul Eugenio Rodrigues spune că finalul de sezon nu putea fi diferit de cum s-a debutat în actualul campionat. ”Dacă privim puțin în urmă, când am spus că victoria, în ultima secundă, în fața Aradului a fost ceva de poveste, la fel este și acum. Nu puteam avea decât un final de poveste. Deja mă simt nostalgic după acest meci, probabil ultimul pe teren propriu. Am avut un sezon deosebit și nu mă refer doar la poziția din clasament, cât la modul în care am creat o legătură între toți cei din jurul echipei: antrenor, jucătoare, staff și public”, a declarat Rodrigues.

Cea mai productivă jucătoare de la Phoenix a fost Amanda Frost, cu 21 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. Celelalte realizatoare ale echipei gălățene au fost: MyNeshia McKenzie 19 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, Chrisstasia Walter (16-14-8), Cassie Rochel (12-11-6), Romina Filip (9-2-5), Bianca Fota (6-1-0), Denisa Fota (5-0-0), Andreea Crețu (4-1-2), Hanna Demeter (4-2-0).

Al doilea meci cu Alexandria se va disputa vineri, la București. 

Citit 1285 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.