BASCHETBALIȘTII de la Phoenix au pierdut meciul patru și au ratat calificarea în semifinale

BASCHETBALIȘTII de la Phoenix au pierdut meciul patru și au ratat calificarea în semifinale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Baschetbaliştii de la Phoenix au ratat calificarea în semifinalele Ligii Naţionale (LNBM), după ce au pierdut, scor 62-81 (37-51), în faţa formaţiei CSM CSU Oradea, în cel de-al patrulea meci din play-off, disputat marţi seară, la Galaţi.

Formaţia din Oradea a încheiat seria „sferturilor” cu scorul general de 3-1, după ce s-a impus în primele două partide de pe teren propriu, cu 93-86 şi 103-79, ca apoi Phoenix să reducă din diferenţă la Galaţi, prin succesul (în prelungiri) cu 98-92 din meciul trei. Primul tur din play-off s-a jucat după sistemul „trei victorii din maximum cinci partide”.

În meciul de marţi, Phoenix a fost condusă în mare parte din joc, cu o singură excepţie, în minutul 5, când a avut un avans de şase puncte, scor 14-8. Cea mai mare diferenţă în favoarea orădenilor a fost de 22 de puncte (59-37, min 23, respectiv 81-59, min 39).

Antrenorul Florin Nini a admis superioritatea adversarului. „Oradea a fost mai bună astăzi. Am vrut să câştigăm, dar nu am mai avut prospeţimea necesară”, a spus Nini.   

Tehnicianul orădean Cristian Achim a apreciat atât jocul gălăţenilor, cât şi spiritul de luptători al acestora. „Doresc să îl felicit pe Florin (n.r. - Nini) că a reuşit să facă dintr-o echipă cu un buget mic, o echipă mare. Phoenix este una dintre puţinele echipe care a câştigat în faţa celor patru semifinaliste, iar asta spune totul despre această echipă, despre spiritul ei”, a declarat Achim.

Cel mai eficient dintre  jucătorii de la Phoenix a fost Threatt, cu 22 de puncte şi  5 pase decisive. Ceilalţi realizatori au fost Bojovic 21 de puncte, 4 recuperări şi 4 pase decisive, Lemyk (12-3-1), Rohde (4-4-1), Pîrlog (2-1-2) şi Pesic un punct. 

Pentru Phoenix a fost sezonul de debut în LNBM, echipa gălăţeană depăşindu-şi prin ajungerea în play-off obiectivul, cel de evitare a retrogradării. Spre deosebire de competiţia similară feminină, la masculin nu se mai dispută meciurile de clasament pentru locurile 5-8, astfel că Phoenix încheie competiţia pe locul 7, poziţie pe care a ocupat-o după faza a doua din sezonul regulat. 

În celelalte dueluri din „sferturi” s-a stabilit alte două calificate în semifinale: Steaua a trecut de Dinamo cu 3-1 la general, iar BC Mureş de SCMU Craiova cu 3-0. În disputa dintre „U” BT Cluj şi CSU Sibiu scorul general este 2-1, iar miercuri seară urmează să se joace meciul patru, la Sibiu.

 

Citit 1010 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Aprilie 2016 13:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.