Micuţii fotbalişti gălăţeni de la Şcoala ”Dan Barbilian” sunt CAMPIONI NAȚIONALI

Micuţii fotbalişti gălăţeni de la Şcoala ”Dan Barbilian” sunt CAMPIONI NAȚIONALI
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Performanţa va fi răsplătită cu amenajarea unui teren sintetic în curtea şcolii de către FRF, iar golgheterul echipei şi, totodată, al turneului final cu o excursie la Euro 2016, la meciul România - Elveţia


Turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal, competiţie pentru echipe din învăţământul primar, s-a desfăşurat la Roman şi s-a încheiat cu triumful puştilor gălăţeni de la Şcoala Nr. 43 “Dan Barbilian” (director Violeta Neamţu). La întreceri au participat cele mai bune opt formaţii din ţară, câştigătoare ale turneelor zonale.

Micuţii fotbalişti gălăţeni, cu profesorul Marius Boală în postura de antrenor, s-au descurcat bine încă din faza grupelor, pe care au terminat-o neînvinşi, cu următoarele rezultate: 1-1 cu reprezentanta judeţului Neamţ, 0-0 cu cea din Bihor şi 5-0 cu echipa din Dâmboviţa.

A urmat un succes categoric în semifinală, 4-0 cu formaţia din Mehedinţi, după care toată atenţia s-a concentrat pe marea finală, cu reprezentanţii judeţului Cluj. S-a jucat cu multă ardoare şi entuziasmul specific vârstei, iar la finalul timpului de joc scorul a fost egal, 1-1. Campioana a fost decisă în urma executării loviturilor de departajare, unde elevii profesorului Boală au câştigat cu scorul de 4-3.

Astfel, s-au întors la cursuri din postura de mici staruri ai Şcolii “Dan Barbilian”, cu medaliile de campioni naţionali: Robert Şoptică, David Nechifor, Ionuţ Bujoreanu, Denis Brodun, Cosmin Mirică, George Opariuc, David Nedelcu, Matei Chirilă şi Robert Podaşcă.

Profesorul Marius Boală a spus că, pe la lângă imensa satisfacţie a copiilor, acest succes va însemna şi un nou teren sintetic pentru campioni şi toţi colegii lor din şcoală, amenajarea acestuia fiind promisă ca premiu de către Federaţia Română de Fotbal (FRF). De asemenea, unul dintre campioni şi profesorul său vor primi şi o altă importantă premiere din partea FRF. “Am obţinut şi titlul de golgeter al turneului prin Matei Chirilă, federaţia promiţând că-i va oferi posibilitatea de a merge în această vară în Franţa, pentru a asista la meciul România - Elveţia, de la Euro, urmând să-l însoţesc. Ţin să le mulţumesc şi public părinţilor pentru sprijinul acordat”, a adăugat Marius Boală.

Citit 7801 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2016 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.