Marius Matei, noul golgeter al Oţelului!

Marius Matei, noul golgeter al Oţelului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Al doilea amical al verii (după 1-1 cu Astra Ploieşti) a scos la iveală pofta de gol a vârfului Marius Matei * Gălăţeanul, în trecut pe la FCM Dunărea, a marcat de două ori cu Gornik Leczna din Polonia * Dorinel Munteanu a folosit în acest joc o formulă cu multe rezerve *

OŢELUL GALAŢI – GORNIK LECZNA 2-2 (2-1)

Meci disputat luni seară la Szentgotthárd (Ungaria);

Au marcat: Matei 31’, 34’ / Bartoszewicz 44’ pen., Michalak 89’;

OŢELUL: Baotici (46’ Abraham) – Râpă, Costin, Sârghi (62’ David), Siminic (53’ Ilie) – Iorga (62’ Giurgiu), Neagoie (62’ Avram) – Antal (62’ Cârjă), Ibeh (57’ Axente), Pătraş – Matei (49’ N’Kongue). Antrenor: Dorinel Munteanu;

Se caută un Jula

De la Emil Jula, atacantul care a marcat o căruţă de goluri pentru Galaţi, conducerea Oţelului caută cu disperare un biped care să stea în faţa porţii adverse şi să dea cu mingea în plasă.

În vara trecută, exact atunci când a plecat „Julanul” la Energie Cottbus, au fost aduşi Adrian Anca, Marius Pena, Marian Tănasă şi Stevo Nikolici. Primul a ridicat repede mâna, dând de înţeles că nu mai poate la acest nivel şi, în continuarea gestului de fair-play, şi-a reziliat contractul cu roş-alb-albaştrii.

Ultimul a demonstrat că se află exact la polul opus: tehnic, dar foarte leneş, a rămas să-şi încaseze leafa de pe sinteticul echipei-satelit.

Tănasă a încercat, dar n-a putut mai mult. Pena, doar el a rămas în lot, dar nu este ceea ce căutau şefii grupării dunărene, fostul atacant de la Concordia Chiajna fiind mai degrabă o piesă pentru flancul stâng, decât în centrul ofensivei.    

Matei a fost primul transfer al verii

Luni seară, la graniţa Ungariei cu Austria pare să fi răsărit steaua la care visa directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Primul transfer din actuala campanie de transferuri, Marius Matei, a avut la dispoziţie o jumătate de meci pentru a demonstra că are destule calităţi, chiar dacă în faţă se afla o grupare de ligă secundă din Polonia.

Gălăţeanul de 25 de ani, cumpărat de la FC Botoşani, a marcat două goluri, făcând 2-0 pentru o garnitură cu mai multe rezerve „oţelare”.

Mai întâi a urmărit cu încăpăţânare un balon respins aiurea de portar şi l-a trimis în colţul scurt, dintr-o poziţie incomodă (31’), apoi a agăţat mingea la centrul terenului, a combinat cu Ibeh şi a scăpat singur spre buturile adverse. În ciuda opoziţiei, Matei a punctat lejer, trimiţând goalkeeperul „la ţigări” (34’).  

Bare, ratări şi egalare

După „dubla” celui care şi-a făcut junioratul la FCM Dunărea, tabela se putea „dezechilibra” la 3-0, şi echipa lui Dorinel Munteanu ar fi bifat o victorie la scor, însă Ibeh a zdruncinat bara (40’).

În replică, Gornik Leczna a lovit şi ea un stâlp al porţii lui Baotici (42’) şi a intrat la cabine reducând din diferenţă printr-un penalti, nou-venitul Siminic faultând în careu (44’).

Munti a făcut modificări după pauză, dar căldura – neaşteptat de tupeistă într-o zonă mai mult vizitată de ploi decât de soare – şi oboseala le-au redus motoarele roş-alb-albaştrilor.

N’Kongue (64’, 76’), Giurgiu (şi el bară – 70’), Ilie (82’) şi Avram (86’) au avut şansa de a mai puncta, dar au făcut-o partenerii de bal. Michalak avusese un şut în încheietura barelor (71’), pentru ca în final să reia plasat de la 16 metri (89’).

Explicaţie foto: Marius Matei (primul din stânga) a marcat două goluri şi a părăsit terenul după pauză din cauza unei lovituri încasate de la un adversar

Citit 1244 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.