FUTSAL/ Echipele United, angrenate în meciuri importante
Foto: Foto Sorin Pană

FUTSAL/ Echipele United, angrenate în meciuri importante
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Final de sezon încărcat pentru fotbaliştii gălăţeni * Astăzi şi mâine - meciuri în “Cupa României”, iar peste o săptămână, prima confruntare pentru medaliile de bronz din Liga I * Echipa a doua a încheiat sezonul pe locul al treilea


Cele două echipe ale Clubului United, angrenate în prima şi a doua ligă, susţin în acest final de sezon câteva meciuri decisive în stabilirea ierarhiilor finale.

Prima echipă joacă astăzi, la Deva, în semifinala „Cupei României”. Gălăţenii au ca parteneră formaţia CSMS Iaşi. În cea de-a doua semifinală se confruntă două echipe fruntaşe: Autobergamo Deva - City’us Tg. Mureş. Pentru stabilirea câştigătoarei Cupei, finala competiţiei este programată mâine, tot la Deva.

Pentru aceste meciuri (calculele hârtiei o indică favorită pe United pentru marea finală) antrenorul David Asandei a deplasat următorul lot de jucători:Wellington, Păduraru, Tănăsilă - Laşcu, Moldoveanu, Stoykov, Tudose, Cojoc, Burdujel, Cireş, Apostol, Crăciun, Ioarga şi Da Silva. United este o echipă obişnuită cu competiţie KO (eliminatorie) - cum mai este denumită cupa, fiind prezentă în alte două finale - în 2011 şi 2012.

"Pentru a juca finala trebuie să ne concentrăm mai întâi pe primul pas, meciul din semifinale. CSMS Iaşi este un adversar incomod, care mereu ne-a pus probleme, iar în acest sezon a obţinut victorii surprinzătoare pe teren propriu cu Deva şi Timişoara, în play-off, fiind în premieră, în ultimii zece ani, când echipa de pe locul opt în sezonul regulat învinge liderul. Suntem pregătiţi, vor reveni Cojoc şi Burdujel, după suspendări, dar şi Crăciun, după accidentare şi ne dorim să câştigăm şi să jucăm marţi cu trofeul pe masă. Am mai disputat două finale în 2011 şi 2012, pierdute cu City’us Tg. Mureş, o forţă în aceea perioadă. Acum valorile sunt echilibrate şi orice este posibil", ne-a declarat antrenorul gălăţean David Asandei.

O săptămână mai târziu, gălăţenii vor susţine finala mică a Campionatului Ligii I, pentru medaliile de bronz, urmând să întâlnească Autobergamo Deva. Se va juca în două manşe, tur-retur, primul meci fiind programat laGalaţi (pe 29 sau 30 mai).

* Până la aceste meciuri cu multă încărcătură, echipa a doua s-a aflat la Miercurea Ciuc pentru ultimele meciuri din Liga a II-a. United II a jucat sâmbătă seară, cu Luceafărul Buzău, scor 5-9, iar Imperial Wet Miercurea Ciuc cu Fortius Buzău, scor 8-3. Ieri s-au disputat cele două finale. Echipa din Ciuc a întâlnit Luceafătul, scor 11-4, iar United II a dispus de Fortius cu 7-4, în finala mică.

În meciurile de la Ciuc, antrenorul David Asandei a folosit următorii jucători: Păduraru, Tănăsilă - Filip, Iorga, Cernat, Ciocârlan, Popa, Stoian, Stratulat, Boubătrân, Popliacă, Cireş şi Apostol.

Clasamentul final arată astfel: 1. Miercurea Ciuc, 2. Luceafărul, 3. United II, 4. Fortius.

Echipa clasată pe primul loc a promovat în Liga I. De notat că în ediţia trecută gălăţenii au devenit campioni, însă fără drept de promovare.

Citit 1245 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2016 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.