FUTSAL/ United, finală pierdută pe o eliminare

FUTSAL/ United, finală pierdută pe o eliminare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autobergamo Deva a câştigat pe teren propriu, scor 3-2, ultimul act al “Cupei României”, rezultat considerat de gălăţeni „viciat de arbitraj”


Înfiinţată printre primele echipe din futsalul românesc, echipa United s-a aflat permanent printre protagonistele competiţiilor naţionale - Liga I şi „Cupa României”, dar încă nu are un trofeu major în palmares. Vicecampioană în 2011, medaliată cu bronz doi ani mai târziu, United a fost foarte aproape să câştige marţi seară „Cupa României”, dar a pierdut la limită, scor 3-2, a treia sa finală jucată, la fel ca în 2011 şi 2012.

Meciurile turneului „Final Four” al Cupei României s-au disputat luni şi marţi seară, în Sala Sporturilor din Deva. Mai întâi, United a jucat în semifinală cu CSMS Iaşi (scor 7-3), iar Autobergamo Deva a dispus de City’us Tg. Mureş (7-6, după loviturile de departajare).

Meciul echipei gălăţene cu Iaşiul a fost unul cu faze spectaculoase, multe goluri şi mult mai echilibrat decât o arată rezultatul final. Scorul a fost deschis de United (Apostol, min. 5), apoi CSMS Iaşi a întors scorul în favoarea sa (goluri Pisică şi Vives, min. 9 şi 14). Peste numai două minute, Pricop (Iaşi) a trimis în propria poartă, iar de la 2-2 meciul a „curs” în favoarea gălăţenilor. Au marcat, pe rând, Stoykov şi Moldoveanu, printr-o spectaculoasă „foarfecă”, fază construită de internaţionalul moldovean Laşcu, şi s-a intrat cu 4-2 la pauză. Apoi, ieşenii au redus din diferenţă, prin Despan, iar de la 4-3 tabela s-a modificat numai în favoarea echipei noastre. Marcatori: Crăciun (min 30), Laşcu (penalti - min 36) şi Tudose (min 39).

Finala dintre Autobergamo Deva şi United a fost la fel de disputată ca şi meciul de campionat, tot de la Deva, câştigat de gazde cu 5-4, după ce United avusese 4-3 pe tabelă. United a fost superioară în primul mitan, a deschis scorul prin Apostol (min. 4), a dominat tactic în continuare jocul, dar a fost egalată în penultimul minut (gol Obadă, min. 19) şi… 1-1 la pauză. După reluare, aspectul jocului s-a schimbat, devenii au fost mai ofensivi şi în min. 26 au trecut în avantaj: gol Szablocs Mania. După trei minute, gălăţenii au egalat: 2-2, după un şut al lui Apostol, deviat de Moldoveanu. Finalul a fost unul nefericit, pentru că în min. 36 gălăţeanul Tudose a primit al doilea galben şi a fost eliminat, moment care s-a dovedit a fi decisiv. Au urmat două minute de inferioritate numerică pentru United, gazdele au profitat şi au înscris prin Tacoţ (min. 37): 3-2 pentru Deva, scor cu care s-a încheiat disputa.

Antrenorul gălăţean David Asandei consideră că echipa sa a fost învinsă de un arbitraj ostil, premeditat. "A fost viciere de rezultat. După meci, am primit multe telefoane de la persoane din lumea futsalului, care au apreciat arbitrajul drept execrabil. Totul a fost premeditat de la început, brigada de arbitri nu este la prima greşeală şi totuşi a fost delegată. Nu rupi echilibrul în finala Cupei României cu o eliminare pentru un fault uşor acordat. Am primit nu mai puţin de opt cartonaşe galbene într-un meci liniştit. Băieţii mei şi-au dorit mult să aducă Cupa la Galaţi, s-au autodepăşit în unele momente, dar n-a fost suficient. De asemenea, cred că un meci de asemenea importanţă trebuia programat pe teren neutru, şi cu o zi de pauză între jocuri", a declarat Asandei.

Întâlnirea a fost arbitrată de Gabriel Gherman (Bucureşti), Ovidiu Curta (Tg. Mureş) şi buzoianul Georgian Ionescu (rezervă).

Antrenorul gălăţean a avut la dispoziţie în turneul fulger de la Deva următorii jucători: Wellington, Păduraru, Tănăsilă - Stoykov, Laşcu, Burdujel, Cojoc, Moldoveanu, Tudose, Cireş, Apostol, Crăciun, Da Silva şi Iorga.

În legătură cu meciurile pentru finala mică (medalii de bronz), care urmau să se dispute tur-retur, conducerile celor două cluburi au convenit ca să se dispute un singur meci, pe teren neutru. Asta pentru a evita deplasările (şi cheltuielile), care ar fi accentuat starea de oboseală a jucătorilor. După toate probabilităţile, partida va avea loc la Braşov, în ziua de 1 iunie.

Citit 1024 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2016 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.