Ţara de la EURO 2016 cu cei mai puţini fotbalişti a reuşit CALIFICAREA. Portugalia a fost salvată de dubla lui Ronaldo

Ţara de la EURO 2016 cu cei mai puţini fotbalişti a reuşit CALIFICAREA. Portugalia a fost salvată de dubla lui Ronaldo
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa naţională a Islandei a câştigat, miercuri, scor 2-1, meciul jucat pe Stade de France din Paris cu reprezentativa  Austriei, în ultima etapă a grupei F. În urma acestui rezultat, Islanda s-a clasat pe locul 2, cu 5 puncte, în timp ce Austria a încheiat pe ultimul loc, cu un punct.

Islanda a deschis scorul prin Bodvarsson ( 18'), apoi Austria a ratat un penalti prin Dragovic (37’), reuşind totuşi să egaleze prin Schopf (60'). Austria avea nevoie doar de victorie pentru calificarea în optimi, a forţat obţinerea acesteia şi a fost prinsă pe contraatac în ultimul minut al prelungirilor, Traustason înscriind golul victoriei şi al calificării Islandei de pe locul 2.

Prin calificarea în optimile de finală, Islanda reprezintă marea senzaţie a acestui turneu final, în condiţiile în care ţara are o populaţie de doar 320.060 locuitori (recensământ 2012) şi numai 22.100 fotbalişti legitimaţi, de cinci ori mai puţini ca România.

În celălat meci al Grupei F, echipele naţionale de fotbal ale Ungariei şi Portugaliei au remizat, miercuri, scor 3-3, în cel mai spectaculos meci de până acum de la Euro 2016. Ungaria a condus mereu, prin golurile marcate de Gera 19' şi Dzsudzsak 47', 55', Portugalia egalând de trei ori prin Nani 42' şi Cristiano Ronaldo 50', 62'.

În urma acestui rezultat, Ungaria a reuşit surpriza calificării de pe primul loc, cu 5 puncte.

Portugalia a încheiat grupa pe poziţia a treia, cu 3 puncte, aflându-se pe locul 2 în clasamentul formaţiilor de pe a treia poziţie din fiecare grupă, astfel că are asigurată calificarea

Citit 1253 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2016 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.