BASCHET FEMININ. Ambiţii mari la Phoenix, vor cel puţin semifinala
Foto: În foto, Erica Corvile (stânga) şi Jeanette Jackson, două din noile jucătoare de la Phoenix

BASCHET FEMININ. Ambiţii mari la Phoenix, vor cel puţin semifinala
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi doreşte să închidă campania de transferări cu încă două achiziţii * La reunirea lotului, jucătoarele au spus că se gândesc să ajungă chiar în finala Ligii Naţionale


Marţi seară a avut loc reunirea lotului echipei feminine de Liga Naţională a Galaţiului, Phoenix, unde au fost prezente, cu o singură excepţie, toate jucătoare din lot, inclusiv cele care au semnat în această vară.

Lotul cu care Phoenix va aborda noul sezon este format din cele cinci jucătoarea transferate în utlima perioadă, americancele Jeanette Jackson, Erica Covile, Katie Rutan (care va ajunge joi în România), româncele Alexandra Dumitrache şi Cristina Badi, plus Romina Filip (care şi-a prelungit contractul cu formaţia gălăţeană), Andreea Creţu, Bianca Nini, Bianca Fota, Denisa Fota, Mădălina Geleriu şi Florentina Grigoraş (promovată din echipa de junioare a clubului).

Componenţa lotului nu este încă definitivată, pentru că se mai doreşte aducerea a încă două jucătoare din străinătate, cu care se poartă negocieri. Astfel, se vrea un nivel valoric care să permită obiective îndrăzneţe, Alexandra Dumitrache, venită de la Danzio Timişoara, spunând că obiectivul este de a juca semifinala Ligii Naţionale. "Din ce ni s-a spus, lotul nu este complet, mai trebuie să vină câteva jucătoare. Obiectivul este să jucăm semifinala, dar nu putem să ignorăm ideea de a juca chiar în finală", a declarat Dumitrache.

Şoc cultural la sosirea în România

Jeanette Jackson, aflată la prima experienţă în Europa, a mărturisit că a fost uimită de ce a găsit în România. "Îmi place. România este foarte diferită, a fost un şoc cultural pentru mine, unul pozitiv. Îmi place echipa, atmosfera este de unitate. Ne dorim să jucăm semifinala şi, de ce nu, chiar să câştigăm campionatul", a mărturisit americanca.

Şi Erica Corvile a arătat mentalitate de învingător în prima sa declaraţie de presă ca jucătoare la Phoenix. „Aici va fi casa mea pentru următoarele şapte luni şi mă simt bine. Despre Phoenix ştiu că a terminat pe locul cinci. Am venit aici pentru a ajuta să facem mai mult, chiar să luăm primul loc. Câtă vreme toată echipa se va antrena bine şi vom lucra din greu, vom fi bine ca grup”, a spus Corvile.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la echipă, dar este optimist în abordarea noului sezon. „Am fost foarte nerăbdător să mă întorc la Galaţi, unde mă simt ca acasă. Sunt bucuros că am revenit, după cinci luni, şi abia aştept să începem noul sezon. În ceea ce priveşte echipa, au fost schimbări majore în cadrul lotului. Suntem încă în aşteptarea câtorva jucătoare, aşa că este prea devreme pentru o evaluare. Ce pot să spun acum este că avem o vibraţie bună, suntem optimişti în pentru noul sezon. Avem vise, am terminat pe locul cinci în Liga Naţională, am făcut semifinală în Cupa României, astfel că ne dorim mai mult, să vedem dacă vom reuşi”, a declarat Rodrigues.

Turneu amical la Tg. Mureş

După o singură săptămână de antrenamente, Phoenix va începe meciurile de pregătire, urmând ca în perioada 1-3 septembrie să participe, la Tg. Mureş, la un turneu amical. Adversare vor fi formaţiile Sirius Tg. Mureş (nou promovată, care o are în lot pe Cherise Daniels, jucătoare care a făcut senzaţie la Phoenix în sezonul 2013-2014), CSU Olimpia Braşov şi CSM Satu Mare. Apoi, pe 10 şi 11 septembrie, Phoenix va găzdui o „dublă” cu Naţional Iaşi, echipă nou promovată şi în a cărei componenţă se află o altă fostă jucătoare de la Galaţi, Amanda Frost.

Startul în noul sezon va fi pe 15 septembrie, cu meciul tur din prima etapă a “Cupei României”, cu CSBT Alexandria, în deplasare. În campionat, primul meci va fi tot cu Alexandria, pe 23 septembrie (în deplasare).

Foto Sonia Baciu

Citit 1593 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.