HANDBAL. Fetele de la CSU Danubius - ”misiune imposibilă”

HANDBAL. Fetele de la CSU Danubius - ”misiune imposibilă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţencele deschid sezonul în Capitală, în compania campioanei europene * Lotul deplasat la Bucureşti cuprinde doar zece jucătoare * Clubul speră ca, în perioada următoare, să mai poată transfera câteva jucătoare din handbalul intern


Actuala ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin va debuta în acest weekend, cu 14 echipe. Între acestea se află şi gălăţencele CSU Danubius, promovate în această vară.

La ora actuală, gruparea gălăţeană se află într-o situaţie delicată. Din considerente financiare, clubul gălăţean nu a putut oficializa cele două transferuri ale jucătoarelor din Macedonia, astfel că startul în noul sezon îi găseşte pe gălăţeni „descoperiţi”. La ora debutului, CSU Danubius nu are decât certitudinea jucătoarelor cu care a reuşit promovarea: două în poartă, plus opt jucătoare de câmp.

"Cu un lot incomplet, ne va fi foarte greu să ţinem pasul cu celelalte competitoare. Meciul din Capitală, de astăzi, nici nu poate fi catalogat. Întâlnim campioana României şi cea mai bună grupare din Europa, aşa că misiunea noastră este doar aceea de a limita scorul. Obiectivul nostru este să ne menţinem în primul eşalon şi vom încerca să ne apărăm şansele în faţa echipelor de calibrul nostru", ne-a spus antrenorul Valeriu Costea.

Pregătirile au început pe 11 iulie, apoi s-a efectuat un cantonament la Gura Humorului. În perioada precompetiţională, au avut loc mai multe meciuri de verificare. Din păcate, pe parcursul pregătirilor, tehnicianul gălăţean nu a avut lotul complet decât pentru o foarte scurtă perioadă. Acum o săptămână, au părăsit clubul două jucătoare nou-transferate, iar cele două macedonence nu au putut fi legitimate din lipsa banilor pentru taxele impuse din trei direcţii: Macedonia, Federaţia Europeană şi FR Handbal, în timp ce la portarul din Cehia s-a renunţat.

Lotul care se va deplasa la Bucureşti este format din zece sportive: Daniela Goldic, Laura Bujoiu - Cristina Marcu, Iulia Artean, Ramona Urse, Mădălina Conache, Cosmina Cozma, Andreea Taivan, Mirela Vâlcu şi Nicoleta Vlad.

Meciul CSM Bucureşti - CSU Danubius Galaţi are loc astăzi, de la ora 15,00, şi va fi transmis de postul tv Digi Sport. Partida va fi arbitrată de cuplul Anton Drăgănescu - Adrian Eremia, din Târgu Jiu.

Altfel, CSM Bucureşti este şi deţinătoarea Supercupei României.

Citit 1551 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2016 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.