Marius Stan: „În primăvară picam ca spicele!”

Marius Stan: „În primăvară picam ca spicele!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şeful clubului Oţelul Galaţi vorbeşte despre formaţia care acum este antrenată de fostul internaţional Dorinel Munteanu şi face o comparaţie cu echipa din primăvară * Stan admite, în interviu, că stagiul de pregătire din Ungaria şi Slovenia n-a fost nici pe departe grozav, organizarea lăsând de dorit *

La mâna agenţilor de jocuri

- Mulţumit de cantonamentul din străinătate, domnule Stan?

- N-aş putea spune asta, ba chiar nu sunt satisfăcut din cauza sincopelor de organizare din acest turneu. Iniţial am fost cazaţi în Ungaria în condiţii improprii unei echipe profesioniste, apoi am ajuns în Slovenia, dar nici acolo n-a fost grozav. Terenurile de pregătire n-au fost dintre cele mai bune şi n-am avut meciurile amicale pe care ni le-am fi dorit.

- Cine este de vină pentru această situaţie?

- Am picat la mijlocul unor interese ale agenţilor de jocuri din zonă. Noi am mers pe mâna unor oameni care altă dată ne-au organizat cantonamentele ireproşabil, dar acum s-a întâmplat altceva. De acum înainte vom şti cum să procedăm!

Nu-l interesează rezultatele din amicale

- Oţelul a obţinut o singură victorie în amicalele acestei veri. Vă îngrijorează acest aspect?

- Nu mă pronunţ în privinţa rezultatelor din partidele de pregătire. Mai importantă a fost încărcarea fizică, lucru care s-a făcut foarte bine, şi era firesc ca în planul jocului să apară nemulţumiri. Am avut stagii în care am câştigat aproape toate jocurile şi am început campionatul cu înfrângeri, aşa că partidele amicale nu sunt un barometru.

- Singura victorie a venit chiar la spartul târgului din Slovenia…

- Da, este firesc să-ţi doreşti să câştigi şi în amicale, mai ales că eu nu sunt adeptul zicalei că înveţi din înfrângeri. Mi-aş dori ca mereu să avem de învăţat din victorii. Succesul cu Astra Ploieşti (n.r. – scor 2-1) este important pentru moralul jucătorilor. Dacă numai pierzi, pierzi, îţi cam pierzi încrederea în propriile forţe, iar acest joc a venit pe ce ceea ne-am propus: un trend ascendent în prestaţia jucătorilor, dar mai ales în atitudinea lor.

„Fără concurenţă nu faci nimic”

- Se mai modifică lotul de jucători? Mai pleacă cineva, mai vine vreunul?

- Este puţin probabil să modificăm lotul.

- Păi, nu este prea mare? Sunt aproape 30 de oameni în lot…

- Este cam numeros, aveţi dreptate, dar vreau să evităm situaţiile din sezonul precedent, când am plecat cu 15 jucători în etapa de la  Tg. Jiu sau atunci când picam ca spicele în disputa cu Unirea Urziceni. Dacă mai dura zece minute, partida s-ar fi întrerupt că am fi rămas mai puţini de şapte pe teren. Ne asumăm riscul de a plăti mai mulţi jucători, dar este foarte important să asigurăm concurenţă pe toate posturile. Fără asta nu se poate obţine nimic.

- Dorinel Munteanu?

- Un profesionist desăvârşit, este omul de care aveam mare nevoie. Mizez pe dorinţa sa de revanşă după experienţele nefericite trăite pe la anumite cluburi.

Comentariu foto: Marius Stan are sarcină de sus, de la ArcelorMittal Galaţi, să ducă Oţelul în cupele europene

Citit 1539 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.