Weekend cu program plin | Meciuri pe alese pentru amatorii de sport din Galaţi

Weekend cu program plin | Meciuri pe alese pentru amatorii de sport din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, volei feminin, hochei şi cuplaj de baschet

Mâine sunt programate două meciuri de futsal

Sala Sporturilor este, şi în acest weekend, locul unde îşi dau întâlnire sutele de amatori ai sportului dinGalaţi.

„Încălzirea” va fi făcută astăzi, la orele 15,00 când vor intra în arenă două formaţii feminine de volei. Gălăţencele de la CS Universitatea primesc replica celor de la Ştiinţa Bacău, într-un veritabil derbi studenţesc. Un meci în care elevele antrenoarei Ileana Berdilă vor trebui să facă eforturi considerabile pentru a ţine pasul cu mai valoroasele lor partenere de joc. „Ştiu că ne aşteaptă un meci foarte greu, în compania multiplelor campioane, dar fetele noastre sunt şi ele capabile de o ripostă corespunzătoare. Nu suntem dinainte învinse, ne vom juca şansa până la capăt”, a declarat antrenoarea gălăţeană.

În deschiderea meciului de volei era programat unul de handbal masculin, CSU Danubius - CSM II Bucureşti, care a fost amânat, la fel ca şi celelalte partide ale etapei, deoarece unii dintre jucători sunt angrenaţi în meciurile de verificare din Estonia.

Duel cu liderul Ligii Naţionale

Capul de afiş al zilei este cuplajul baschetbalistic. De la ora 18,00, echipa feminină Phoenix va juca cu CSM Satu Mare, într-un meci contând pentru etapa a şasea din Liga Naţională, pentru ca, apoi, băieţii antrenaţi de Florin Nini să aibă ca adversar liderul actualului sezon, Steaua.

Fetele vor întâlni un adversar cu care s-au mai confruntat, în presezon, în turneul de la Tg. Mureş. Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că circumstanţele sunt altele acum. „Deşi am avut o perioadă foarte aglomerată, cu un meci chiar la începutul acestei săptămâni, în deplasare, fetele s-au pregătit intens pentru a face faţă acestei partide. Adversarele noastre sunt puternice, cu jucătoare importante în lot. Chiar dacă am pierdut în presezon, acum suntem o cu totul altă echipă, completă, şi vom face totul pentru a câştiga”, a declarat Rodrigues.

La masculin se aşteaptă un meci extrem de greu prin prisma valorii jucătorilor, dar şi a ceea ce reprezintă Clubul Steaua. „Aşa cum am procedat şi în sezonul anterior, nu ne speriem de adversar şi suntem dispuşi să luptăm până la capăt şi să ne adjudecăm victoria. Nu este uşor, dar vom încerca să fructificăm atuurile echipei noastre şi să realizăm încă un spectacol pentru fanii noştri”, a spus Florin Nini.

Echipa de futsal juniori intră în competiţie

Duminică, Sala „Dunărea” va fi populată de spectatorii amatori de futsal. De la ora 16,00, va avea loc un meci în premieră, în cadrul Campionatului de juniori Under 19, aflat la prima ediţie în această structură, cu 20 de echipe. Protagonistele vor fi echipele United Galaţi şi Dunărea Călăraşi. Pentru o parte dintre jucătorii gălăţeni (pregătiţi de antrenorii Cristian Ştefu şi Alexandru Tănăsilă), acest meci constituie debutul într-o competiţie naţională.

În meciul vedetă al după-amiezii de mâine, se vor confrunta două echipe din primul eşalon: United Galaţi şi Spicom Sf. Gheorghe. Formaţia nostră, aflată pe  primul loc, fără înfrângere, porneşte cu prima şansă. Să sperăm că va fi un cuplaj reuşit, spre satisfacţia sutelor de amatori ai fotbalului în sală.

Altfel, astăzi, la  Patinoarul “Dunărea”, de la ora 18,00, echipa de hochei CSM Dunărea va juca cu Fehervari Titanok, echipă pe care a învins-o în ambele meciuri, în repriza suplimentară, 6-5 (deplasare) şi 3-2 (acasă), în cadrul Ligii Mol.

Aseară, Dunărea a castigat, scor 4-3, in repriza suplimentara, in fata formatiei Dunaujvarosi Acelbikak, tot în Liga Mol.        

Citit 2338 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 06:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.