UPDATE: Arcada s-a calificat în semifinalele Cupei României
Foto: Foto Sonia Baciu

UPDATE: Arcada s-a calificat în semifinalele Cupei României
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, 21,45: Arcada a câștigat, scor 3-2 (25-21, 21-25, 25-16, 25-21, 15-10), în fața formației Steaua, în meciul retur din sferturile de finală. 

Cealaltă semifinală se va disputa între VM Zalău și Știința Explorări Baia Mare.


UPDATE, 20,35:  Echipa masculină de volei Arcada s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele ”Cupei României”, prin câștigarea a cel puțin două seturi în meciul retur, din deplasare, cu formația Steaua. La această oră partida este în desfășurare, dar Arcada are calificarea asigurată, scorul este 2-1 pentru echipa gălățeană, care avea nevoie de minimum două seturi pentru a trece în faza următoare.

În faza următoare, Arcada va juca cu formația SCMU Craiova, care a câștigat ”setul de aur” în confruntarea cu Tricolorul Ploiești, după ce a pierdut, scor 0-3, meciul retur disputat la Ploiești.

Semifinalele se vor disputa pe 25 ianuarie 2017 (tur, la Craiova) și 8 februarie (retur, la Galați). (S.B.)


 

În returul cu Steaua, din deplasare, echipa gălăţeană are nevoie să câştige cel puţin două seturi, pentru a evita o departajare în “setul de aur” * Meciul de la Bucureşti va fi televizat


Echipa masculină gălăţeană de volei Arcada are ambiţii maxime în acest sezon, cel puţin în ceea ce priveşte competiţiile interne: câştigarea titlului de campioană şi a “Cupei României”. Pentru acest din urmă deziderat, formaţia gălăţeană are de disputat astăzi un meci a cărui miză este calificarea în semifinalele “Cupei României”, returul cu Steaua, din sferturile de finală, pe care îl va juca în deplasare.

Va fi a treia confruntare dintre cele două echipe într-un interval de o săptămână şi jumătate, la care Arcada se prezintă într-o creştere accentuată de formă. În campionat, Arcada s-a impus foarte greu, cu 3-1, după un joc în care a fost condusă la toate time-out-urile tehnice. În prima manşă din Cupă, însă, echipa gălăţeană s-a impus fără emoţii, cu un categoric 3-0, la primul meci cu noul antrenor, Martin Stoev. Apoi a urmat o victorie importantă în campionat, în deplasare cu lidera clasamentului din acel moment, formaţia Tricolorul Ploieşti (scor 3-1).

Din acest sezon, federaţia de specialitate a aliniat regulamentul "Cupei României" la cel din cupele europene, astfel că departajarea în caz de egalitate nu se mai face la setaveraj. Se acordă puncte la fel ca în campionat (3 puncte la victorie cu 3-0 şi 3-1, iar la 3-2 câştigătoarea ia 2 puncte, iar învinsa unul), iar în caz de egalitate la punctaj, după cele două manşe, departajarea se face prin disputarea unui set suplimentar, „de aur”.

Astfel, pentru a trece în semifinale, Arcada are nevoie fie de câştigarea a cel puţin două seturi, fie să se impună în „setul de aur”.

Antrenorul Martin Stoev a spus că îşi doreşte ca voleibaliştii săi să aibă o mentalitate de învingători şi să joace la victorie partida din această seară, nu doar cu gândul la cele două seturi de care au nevoie să şi le adjudece. „Noi jucăm în toate partidele pentru a învinge, nu pentru a lua un set sau două. Dacă este posibil, o vom face. Mentalitatea noastră trebuie să fie una de învingători, că trebuie să câştigăm toate partidele”, a spus tehnicianul bulgar.

Arcada a plecat ieri dimineaţă spre Bucureşti, unde aseară a avut programat un antrenament în sala care va găzdui meciul. Au făcut deplasarea toţi cei 13 jucători disponibili din lot, lipsind doar Cerşemba, aflat în recuperare după o operaţie.

Partida Steaua - Arcada va începe la ora 19.00 şi va fi televizată în direct de Digisport.

Citit 1845 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016 08:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.