Bute a scăpat de suspendare şi poate reveni pe ring

Bute a scăpat de suspendare şi poate reveni pe ring
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Lucian Bute, în vârstă de 36 de ani, a scăpat de suspendarea pentru dopaj şi poate să urce din nou în ring. Comisia de box a Districtului Columbia, SUA, care a judecat cazul, a acceptat explicaţiile pugilistul român şi ale avocaţilor săi şi a dictat o suspendare de şase luni.

Lucian Bute a anunţat pe o reţea de socializare că această "luptă" a fost cea mai grea din întreaga sa carieră. "După luni de incertitudine şi de luptă cu ideea de a fi acuzat de dopaj, după egalul meu cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC, sunt mulţumit şi uşurat cu un acord încheiat cu comisia de box de la Washington DC. Aceasta a fost cea mai grea bătălie din carieră şi una care a lăsat cele mai multe cicatrici. Nu am căutat niciodată să obţin avantaje necuvenite asupra adversarului meu şi sunt mulţumit că autorităţile de la Washington DC şi WBC au examinat aceasă chestiune cu obiectivitate şi au numit-o neglijenţă în folosirea suplimentelor. Voi continua să lupt în box şi pentru punerea în aplicare a reglemetărilor FDA în industria suplimentelor, pentru ca situaţii ca a mea să fie evitate", a spus Bute.

Suspendarea de şase luni a fost aplicată retroactiv, astfel că aceasta a expirat pe 6 noiembrie, iar Bute a fost de acord cu verdictul şi a donat 50.000 de dolari în contul WBC, pentru lupta împotriva dopajului.

Lucian Bute a boxat ultima dată la 1 mai 2016 şi a remizat cu americanul Badou Jack, într-un meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. În aceeaşi lună, Bute a fost depistat pozitiv cu "Ostarine", substanţă interzisă.

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute a disputat 36 de meciuri la profesionişti - 32 de victorii, dintre care 25 prin knockout, trei înfrângeri şi o remiză, în ultimul meci, cu Badou Jack, în care adversarul a păstrat centura WBC.        

Citit 2429 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 14:01

3 comentarii

 • postat de tom
  Duminică, 27 Noiembrie 2016 17:46
  5.13.237.***
  Oare chiar el nu stie ce a bagat in gura ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Neinteresant .
  Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016 00:47
  108.245.201.***
  Iar ne stresati ,,cu obositul asta . Chiar mai intereseaza pe cineva ce face sau nu " loser-ul " de la Pechea ? Poate brazda,via sau tarlaua din spatele grajdului..acolo i-ar sta bine . !!! Sa revina in ring ??? Gaseste el un nemancat sa-l bata la puncte sau nu .....Bute dute nene si lasa-ne .....Or sa te ridice cu targa din ring daca mai dai peste unul ca Froch ...ori te refuza salvarea .
  8
  3
  Raportează
 • postat de IonV
  Vineri, 25 Noiembrie 2016 14:16
  79.116.105.***
  Un motiv de usurare, bucurie si mandrie ! Bravo Lucian, un luptator pe toate fronturile ! Si poate ca se vor inchide si gurile clevetitorilor !
  3
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.