Vineri, reîntâlnire cu LEGENDELE Galaţiului

Vineri, reîntâlnire cu LEGENDELE Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În organizarea PEC Group, în colaborare cu Fundaţia Sportul Gălăţean şi Primăria Galaţi, mâine după-amiază, la Sala „Dunărea”, va avea loc o reuniune a foştilor fotbalişti de acum două-trei decenii. Este o reîntâlnire cu foste legende ale Galaţiului, care în finalul secolului trecut le-au adus multe bucurii amatorilor de fotbal.

Şi de această dată vor fi momente de satisfacţie, întrucât foştii „maeştri în îmblânzirea balonului” îşi vor etala priceperea şi măiestria. Vor fi prezenţi foşti jucători ai FC Oţelul, care au evoluat în primul eşalon, precum şi cei care au apărat culorile Clubului Dunărea, din păcate, desfiinţat. Al treilea grup este format din fotbalişti-poliţişti, cei de la Clubul Danubius IPJ, în majoritate cu stagii în fotbal, făcute la Dunărea Galaţi.

Simpla enumerare a numelor „eroilor” ce vor evolua pe parchetul de la Sala „Dunărea” este o garanţie că spectacolul va fi pe măsură. În lotul „oţelarilor” vor fi prezenţi, printre alţii, jucători care au încântat privirile publicului de la Mila 80 a Dunării, precum Vali Ştefan, Viorel Tănase, Gelu Popescu, Cătălin Tofan, Ion Viorel, Vivi Stamate.

Dintre foştii dunăreni vor fi revăzuţi Puiu Antohi, Ion Constantinescu, Nicuşor Vlad, Sorin Balaban, Eugen Ralea, Auraş Braşoveanu sau Adrian Ninel Comşa (iniţiatorul acestor revederi). I-am lăsat la urmă pe cei care au scris istorie în fotbalul autohton, dar şi în competiţiile internaţionale la care au luat parte. Începem cu Mihai Majaru şi Tudorel Stoica, cei care, cu Clubul Steaua, au câştigat Cupa Campionilor Europeni (actuala Champions League) în 1986 şi au fost finalişti în 1989, dar s-au impus şi în Supercupa Europei în 1987. Alături de aceştia vor mai apărea în lumina rampei Costel Orac, Claudiu Vaişcovici şi Dănuţ Lupu, semifinalişti ai Cupei Cupelor în 1984 şi ai Cupei Campionilor Europeni în 1990.

A treia grupare este cea a poliţiştilor de la Danubius, care se bucură de multă popularitate în rândul semenilor din ţară, de pe continent şi nu numai. Aceştia sunt medaliaţi cu argint şi bronz, în Campionatul Naţional organizat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în 2014 şi, respectiv, 2016, dar foarte importante sunt trofeele aduse de peste graniţă. Anul trecut, echipa poliţiştilor gălăţeni a cucerit medaliile de argint la Campionatul European (Spania), iar în vara aceasta a cucerit laurii locului al doilea la Campionatul Mondial al poliţiştilor, desfăşurat în Olanda. De notat că, la ambele competiţii, gălăţenii au fost singurii participanţi din ţara noastră, făcând o frumoasă propagandă fotbalului practicat de această categorie de... gradaţi.

Dumneavoastră, stimaţi amatori ai fotbalului, nu vă rămâne decât să vă înarmaţi cu cele necesare şi să luaţi loc în tribunele „Polivalentei”, de la ora 16,00, pentru a asista la trei meciuri (fiecare echipă va juca cu fiecare) de neuitat.

Citit 3315 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2016 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.