DOLIU în fotbalul românesc. S-a stins din viață Jean Pădureanu
Foto: Sursa foto: sport.ro

DOLIU în fotbalul românesc. S-a stins din viață Jean Pădureanu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jean Pădureanu, unul dintre cei mai controversați oameni din fotbalul românesc, totodată și cel mai longeviv președinte de club, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.

Supranumit ”Lordul”, Jean Pădureanu a murit în noaptea de joi spre vineri (29 - 30 decembrie), la Spitalul Județean Bistrița, unde era internat de mai multă vreme la secția de Oncologie, a relatat sport.ro.

Jean Pădureanu suferea de un cancer generalizat, care s-a adăugat altor boli pe care le-a purtat pe picioare de-a lungul vremii: diabet, probleme cardiace, Alzheimer. Recent, i-a fost detectat un cancer la ficat, iar boala s-a extins într-o metastază, era hrănit doar prin perfuzii, reuşea numai să bea apă, iar comunicarea cu cei din jur a devenit aproape imposibilă.

Întreaga sa activitate în fotbal este legată de numele a două cluburi, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa. A fost considerat unul dintre fondatorii "Cooperativei", un sistem de aranjare a meciurilor în prima divizie fotbalistică, prin care erau stabilite echipele care retrogradau, dar şi unele dintre cele de la vârful ierarhiei.

În martie 2014, Jean Pădureanu a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani în Dosarul Transferurilor. Acesta a fost eliberat după circa un an, după care a dispărut din viața publică, fiind bolnav.

Citit 2802 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2016 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.