ARCADA joacă meciul retur din „Cupa CEV”
Foto: Un randament bun la blocaj poate duce Arcada în "setul de aur" (foto Sonia Baciu)

ARCADA joacă meciul retur din „Cupa CEV”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această seară, la Sala „Dunărea”, cu începere de la ora 17,00, se va disputa partida retur din „16”-imile competiţiei continentale „Cupa CEV”, între formaţia locală Arcada şi Vojvodina Novi Sad (Serbia).

Partida tur, de acum o săptămână, a fost câştigată de echipa sârbă cu 3-0, astfel că se poate ajunge în „setul de aur” pentru a se hotârî soarta calificării. În cupele europene, pentru departajare este valabilă regula punctajului, existentă şi în campionatul Diviziei A1: se acordă trei puncte la victorie cu 3-0 sau 3-1, iar la 3-2 învingătoarea primeşte două puncte, iar învinsa unul. Astfel, Arcada ar avea nevoie să câştige cu maximum un set luat de formaţia sârbă, situaţie în care cele două echipe ar avea câte trei puncte şi se va ajunge la un set suplimentar, „cel de aur”, pentru a se stabili echipa calificată.

Conducerea clubului şi cei din stafful tehnic cred în şansa echipei gălăţene de volei, care are deja o experienţă a competiţiilor europene, după ce anul trecut a evoluat în Challenge Cup.

Au fost recuperaţi şi cei trei jucători care au avut probleme medicale şi nu au făcut deplasare la partida tur, astfel că toţi cei din lot sunt apţi pentru meciul de astăzi, conform managerului clubului, Mirel Zaharescu. „Avem toate condiţiile asigurate şi toate şansele să ne impunem în acest meci. Echipa este în creştere în ceea ce priveşte potenţialul de joc, după perioada de pregătire, iar jucătorii care au avut unele probleme de sănătate sunt refăcuţi şi apţi de a evolua”, a spus Mirel Zaharescu.

Jucătorii ce vor fi trecuţi pe foaia de joc şi care vor încerca să răstoarne rezultatul de la Novi Sad sunt: Filip Despotovski - căpitanul echipei, Radovici, De Pra, Paşcan, Cristudor, Muscină, Safonov, Dumitrache, Spînu, Janici, Gradinarov, Rosici şi Pârvu.

Întâlnirea va fi arbitrată de Christophe Lecourt (Franţa) şi Cihat Firincioglu (Turcia).

Schimbări în componenţa lotului

Mirel Zaharescu a anunţat şi trei noutăţi în ceea ce priveşte componenţa lotului cu care se va continua acest sezon: „George Zahar a fost împrumutat, până la finalul sezonului, la formaţia bulgară Montana, liderul campionatului din ţara vecină. În aceeaşi situaţie se află şi Alexandru Cerşemba, care va juca pentru echipa din Piatra Neamţ. Ultima veste îl priveşte pe bulgarul Andrei Zekov, care s-a aflat în probe la Galaţi, venind de la Beşiktaş Istanbul. Transferul lui se află în faza finală de rezolvare şi în curând va fi încorporat oficial în lotul nostru”.

Citit 1163 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.