Revin în competiţii trei echipe gălăţene

Revin în competiţii trei echipe gălăţene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În acest sfârşit de săptămână se încheie pauza competiţională pentru alte două echipe gălăţene de primă ligă, într-o situaţie oarecum similară fiind şi o a treia, cu precizarea că aceasta reia campionatul intern după o „încălzire” în cupele europene.

La Galaţi, în Sala Sporturilor „Dunărea”, va avea loc astăzi un cuplaj care va fi deschis, de la ora 16.00, de voleibalistele de la CSU, care vor întâlni formaţia Penicilina Iaşi, în prima etapă programată în acest an în Divizia A1, a treia din retur. Echipa gălăţeană, care este pe locul 11, penultimul, cu 4 puncte, va avea un nou meci greu, adversara fiind clasată pe locul 7, cu 16 puncte. CSU se prezintă cu o nouă formulă în ceea ce priveşte lotul, după două achiziţii, dar şi o plecare importantă. În timpul acestei vacanţe de iarnă au fost legitimate două jucătoare, Teodora Şabloschi şi Camelia Vasile, care s-au pregătit în tur cu actualele lor colege, dar abia acum li s-a putut oficializa venirea la Galaţi. Marea problemă este, însă, plecarea ridicătoarei Florina Chirilov, la SCM Piteşti.

Baschetbalistele au adversar accesibil 

În al doilea meci al cuplajului, de la ora 18.00, echipa feminină de baschet Phoenix va juca cu Naţional Politehnica Iaşi - echipă nou promovată, într-un meci contând pentru etapa 16 din Liga Naţională. În tur, Phoenix a câştigat 88-86, în repriza suplimentară, după ce la finalul timpului obişnuit de joc a fost egalitate la 78.

Între timp, în lotul ieşencelor s-au produs mai multe schimbări, venite pe fondul problemelor financiare. Politehnica, aflată pe ultimul loc, mai are acum o singură jucătoare străină, Ka Simmons, celelalte patru baschetbaliste străine reziliindu-şi contractele.

Phoenix abordează partida de pe locul 5 şi încearcă să îşi consolideze poziţia în clasament. Deşi pare un meci uşor, antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că este nevoie de multă concentrare în acest joc. „Chiar dacă formaţia din Iaşi nu mai este aceeaşi din tur, încă mai avem în minte cât de greu am învins-o, abia în repriza suplimentară. Ne-am pregătit intens pentru meci şi, chiar dacă avem câteva jucătoare indisponibile, vom încerca să ne păstrăm concentrarea”, a declarat tehnicianul Phoenix.

Altfel, echipa masculină a aceluiaşi club a pierdut, scor 81-94, în faţa formaţiei Steaua, într-un meci disputat ieri, în deplasare.

Derbi la futsal

Tot astăzi, reia campionatul Ligii I şi United Galaţi, care va juca în derbiul etapei a cincea din retur la Deva, cu Autobergamo. United este pe primul loc, iar adversara este pe a doua poziţie din clasament, cu un singur punct mai puţin. Gălăţenii au plecat încă de joi spre Deva, cu întregul lot apt de joc, însă fără ultima achiziţie, brazilianul Kailon Borges, care mai are de rezolvat câteva probleme legate de viză şi este aşteptat să ajungă zilele următoare.

Meciul va începe la ora 16.00 şi va fi televizat de Digisport 3.

Deplasare pentru Arcada

După ce a încheiat repede parcursul din cupele europene, echipa masculină de volei Arcada se va putea concentra pe competiţiile interne, unde are ca obiective câştigarea „Cupei României” şi a campionatului. Primul meci din acest an în Divizia A1 va avea loc astăzi, de la ora 16.00, la Piatra Neamţ, în compania formaţiei locale VCM LPS. În acest meci ar putea debuta la Arcada şi bulgarul Andrei Zhekov, care a mai jucat în campionatele din Rusia, Grecia, Turcia (la Galatasaray), Italia, dar şi în România, la Tomis Constanţa, acolo unde l-a avut antrenor pe actual tehnician de la Arcada, Martin Stoev. În schimb, au plecat trei jucători, toţi sub formă de împrumut până la sfâşitul sezonului: Cerşemba - la adversara de astăzi, VCM Piatra Neamţ, Zahar la liderul campionatului bulgar, Montana, iar Muscină la Steaua. 

Citit 3019 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2017 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.