Phoenix, la un sfert de meci distanță de o surpriză cu Steaua

Phoenix, la un sfert de meci distanță de o surpriză cu Steaua
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATEPhoenix a pierdut, scor 81-94 (47-52), în fața formației Steaua, în meciul disputat vineri seară, în deplasare. Înfrângerea a venit după  ce timp de trei sferturi de meci gălățenii au reușit să își mențină un ritm ridicat de concentrare. Intrarea în ultimul sfert a fost cu un avans de trei puncte pentru steliști (70-67), mai mult, aceștia și-au continuat seria de puncte consecutive, de la 65-67 la 78-67, serie care a ”tăiat” din elanul gălățenilor. Cu 3,33 minute înainte de finalul meciului, scor 84-73, Brandon (7 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive) a părăsit terenul în urma unei accidentări serioase la genunchiul stâng, ca apoi toate eforturile gălățenilor de a mai reduce din diferență să se diminueze în ultimul minut, când bucureștenii au atins cea mai mare diferență, 15 puncte, 92-77. 

Gălățenii au ratat mult, transformând 51 la sută din aruncări (34 din 66). Procentajul aruncărilor de trei puncte  fost unul scăzut, cu doar 4 reușite din 18 încercări.  

Cel mai bun dintre jucătorii Phoenix a fost Bojovici, cu 23 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. 


 

Echipa masculină de baschet Phoenix va juca, astăzi, de la ora 17,15, cu Steaua, într-un meci contând pentru etapa a 17-a din Liga Naţională. În tur, Phoenix a pierdut la limită, scor 74-78, după un început de meci foarte bun.

Echipa gălăţeană abordează partida de pe locul 8, cu 21 de puncte (6 victorii, 9 înfrângeri) şi vine după o victorie importantă (83-82 cu SCMU Craiova), atât pentru moral, cât şi pentru menţinerea poziţiei în clasament. Steaua se află pe locul 2, cu 25 de puncte, 11 victorii şi 3 înfrângeri, două dintre eşecuri înregistrându-se în ultimele două etape, cu CSM Oradea şi BC Timişoara.

Antrenorul Florin Nini consideră că are în faţă un adversar puternic, dar în acelaşi timp are încredere în echipa sa. “Steaua este o echipă care şi-a anunţat deja decizia de a lupta pentru câştigarea campionatului şi sigur că în faţa propriilor fanilor va dori să arate că este o echipă cu adevărat redutabilă. Ştim valoarea adversarului, îi respectăm pentru ceea ce reprezintă Steaua, însă noi mergem acolo cu toată încrederea şi cu siguranţă vom face un meci bun, în care vom încerca, de ce nu, să producem surpriza”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Gălăţeanul Adrian Guţoaia, transferat la Phoenix în toamna trecută, îşi doreşte ca echipa sa să ofere o nouă surpriză în campionat, aşa cum a mai făcut-o şi cu alte ocazii. “Va fi dificil, este o formaţie clasată în primele trei, dar noi suntem o echipă care a făcut multe suprize, sper să facem şi acum una. Întotdeauna este mai dificil să câştigi în deplasare, dar sper să spargem gheaţa şi să reuşim această victorie importantă pentru noi”, a spus Adrian Guţoaia, sportivul format la echipa Phoenix.

Partida va fi televizată de postul DigiSport.

Citit 1066 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2017 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.