Oţelul şi FCM Dunărea colaborează din nou

Oţelul şi FCM Dunărea colaborează din nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alexandru Avram, Sebastian Agache şi George Cârjan sunt sportivii cu care clubul de prim eşalon întăreşte concitadina din eşalonul secund * Alţi trei jucători au fost trimişi, temporar, la CSM Rm. Sărat *

Kaka, în liga secundă

Tranzacţia numită Alexandru Bourceanu – 700.000 de euro de la FC Timişoara – a reapropiat principalele cluburi de fotbal din Galaţi. Banii nu le-au despărţit, fiecare va lua jumătate din suma care va fi achitată în 2010 de Timişoara, care se află aproape de grupele Champions League.

Până atunci însă, Oţelul a trimis trei jucători de perspectivă la FCM Dunărea pentru „rodaj” şi-i va achita concitadinei un anumit procent la o eventuală vânzare a lor. Este vorba despre mult prea lăudatul Alexandru Avram, mijlocaş căruia i se spune Kaka - precum starului brazilian de la Real Madrid - fundaşul Sebastian Agache şi atacantul George Cârjan.

Împrumuturi şi la Rm. Sărat

Cei trei descompletează, astfel, formaţia-satelit a Oţelului care la începutul verii a ratat promovarea în Liga a II-a. Şi nu sunt singurii.

Fundaşul stânga Sorin Cucu, mijlocaşul Ionuţ Miron şi vârful de atac Petrică Dragoş au fost împrumutaţi la CSM Rm. Sărat, iar ceva mai consacraţii Robert Elek şi Eduard Tismănaru au plecat, încă de la începerea pregătirilor de vară - la Petrolul Ploieşti, respectiv FCM Bacău.

„Este clar, îi trimitem pentru a avea jocuri în picioare, altfel degeaba sunt talentaţi că nu vor putea creşte. Sperăm ca ei să aibă rezultate acolo unde au fost trimişi şi să ne oblige să-i chemăm cât mai repede înapoi”, a comentat directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Un portar ucrainean, în probe

Oţelul n-a încheiat campania de transferuri. Ieri a sosit în curtea roş-alb-albaştrilor încă un portar, un ucrainean de aproape 2 metri. Dmitro Nepogodov, 1.96 metri şi 90 de kilograme, a fost format la Olympique Marseille, unde a şi jucat la echipa secundă, apoi a trecut pe la AS Cannes, în eşalonul al doilea din Franţa.

„Nepogodov vine în probe, însă avem referinţe bune despre el. Mai avem nevoie de un portar, pentru că Gabriel Abraham va fi şi pe la lotul de juniori şi la echipa a doua. Sperăm ca Nepogodov să fie omul pe care-l căutăm”, a ţinut să spună Marius Stan.

Goalkeeperul care va fi testat de Dorinel Munteanu are 21 de ani şi este internaţional de tineret al Ucrainei.

Comentariu foto: Alexandru Avram a fost prezentat oficial în lotul Oţelului pentru campionatul 2009-2010, dar va juca, timp de un an, la FCM Dunărea

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.