Pentru "REMONTADA" gălăţeană, TOȚI LA PATINOAR! Semifinala la hochei continuă la Galaţi
Foto: Foto Sorin Pană

Pentru "REMONTADA" gălăţeană, TOȚI LA PATINOAR! Semifinala la hochei continuă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană naţională, va juca astăzi, pe teren propriu, meciul trei al semifinalei Ligii Naţionale, cu formaţia Corona Braşov, iar o victorie gălăţeană va însemna disputarea jocul patru, duminică, tot pe gheaţa de acasă.

Semifinala Ligii Naţionale se mută la Patinoarul "Dunărea", cu echipa gălăţeană sub presiunea obligativităţii de a se impune în ambele jocuri de la Galaţi şi apoi de a câştiga şi a cincea partidă, ultima, de la Braşov, în condiţiile în care Corona conduce la general cu 2-0 şi se joacă după sistemul „trei victorii din maximum cinci meciuri”.

În lotul echipei gălăţene este multă încredere că se poate reuşi "remontada", termenul atât de folosit în ultimele zile, după calificarea istorică a Barcelonei, deşi pierduse cu 4-0 prima manşă cu PSG, din Liga Campionilor la fotbal. Hocheiştii echipei gălăţene au pus joi seara, în vestiar, de o „şedinţă” între ei, discuţiile amplificând spiritul de luptă impresionant arătat, în special, în primul meci de la Braşov, când au condus cu 3-2 în ultima repriză, deşi au jucat jumătate din timp în inferioritate numerică.

Jucătorii şi antrenorul Marius Trandafir şi-au exprimat convingerea că pot întoarce rezultatul semifinalei în favoarea lor, mai ales că mizează şi pe un sprijin substanţial din partea publicului gălăţean. „Echipa a arătat că este competitivă în cele două jocuri de la Braşov, că are potenţial să câştige. Credem cu tărie că putem ajunge din nou în finală, suntem o echipă de luptători. În aceste două meciuri de acasă, plusul de care avem nevoie o să ni-l dea suporterii noştri. Publicul gălăţean a arătat în ultimii ani că îşi susţine echipa la greu, mai ales la meciurile importante şi sunt convins că va umple şi acum tribunele şi ne va duce spre finală. Aşteptăm Galaţiul la patinoar”, a declarat Marius Trandafir.

Am scăpat de arbitrul de la Braşov

Cum la Braşov au fost probleme cu arbitrajul ostil, gălăţenii au făcut memoriu la federaţie şi s-a scăpat de Jura Branislav, arbitru ce era iniţial programat să oficieze şi la Galaţi. Federaţia slovacă, la care a apelat forul român de specialitate pentru semifinale, va trimite la Galaţi unul dintrei cei mai bine cotaţi arbitri ai săi, cel mai probabil pe Jozef Kubus, care a condus în acest an finala mică a Campionatului Mondial Under 20, grupa mondială.

Meciurile de astăzi şi mâine dintre Dunărea şi Corona sunt programate să înceapă la ora 18.30. Intrarea spectatorilor este gratuită.

Citit 8701 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2017 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.