Phoenix, victorie importantă cu BC Mureș

Phoenix, victorie importantă cu BC Mureș
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

 

Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi a câştigat, scor 94-91 (57-52), în faţa formaţiei BC Mureş Tg. Mureş, într-un meci disputat duminică seară, pe teren propriu, contând pentru a doua etapă din faza secundă a Ligii Naţionale (grupa locurilor 7-10).

Începutul partidei a fost echilibrat doar în primele trei minute, apoi Phoenix a început să domine şi a ajuns să se desprindă la o diferenţă relativ confortabilă, de 13 puncte (scor 42-29, în minutul 13), cea mai mare înregistrată în acest meci. De altfel, echipa gălăţeană a condus mereu până spre final şi a trecut cu bine peste o revenire puternică a oaspeţilor, care se apropiaseră la două puncte în min. 27 (scor 73-71). Ceva emoţii au apărut cu trei minute înainte de final, când BC Mureş - vicecampioană şi finalistă a „Cupei României” - a egalat la 87, dar cei de la Phoenix au reuşit să gestioneze bine momentul şi să domine şi partea finală a partidei.

„Fiecare meci pe terenul nostru este ca o luptă, ei nu renunţă, noi nu renunţăm. Dacă facem greşeli, ne poate costa. Am muncit mult, am obţinut o victorie importantă, dar mai este mult din campionat, care de altfel este foarte echilibrat, de la prima până la ultima echipă, de la primul meci până la ultimul”, a spus Gugino, unul dintre jucători de bază ai echipei gălăţene.

Florin Nini, antrenorul echipei şi totodată preşedintele clubului, s-a declarat foarte mulţumit de prestaţia şi caracterul de care au dat dovadă jucătorii săi, deşi, la fel ca la echipa feminină, se confruntă cu probleme financiare, având restanţe salariale. „Vreau să felicit jucătorii că au înţeles situaţia financiară şi pentru că au dat totul pe teren. A trebuit să folosesc o rotaţie scurtă, astăzi nu ne-au ajutat foarte mult schimbările, s-au văzut nesincronizări şi nesiguranţă, lucru care m-a obligat să mă bazez pe şase jucători. Ne trebuia această victorie pentru a rămâne în lupta pentru locurile de play-off. Revenirea oaspeţilor a fost pe greşelile noastre, pe fond de oboseală, dar bine că am reuşit să devenim lucizi în momentele importante şi în special pe final”, a declarat Nini.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost Bojovici, cu 27 de puncte, 1 recuperare şi 4 pase decisive. Ceilalţi realizatori ai echipei gălăţene au fost: Miller - 25 puncte şi un „assists”, Gugino 18 p, 6 r, 5 a; Guţoaia 9 p, 7 r, 1 a; Pesici 7 p, 1 r, 7 a; Brandon 6 p, 7 r, 7 a şi Petică 2 puncte.

După această etapă, Phoenix se menţine pe locul 8, ultimul calificabil în play-off, la 2 puncte în urma BC Mureş şi cu tot atâtea în faţa ocupantelor locurilor 9 şi 10, SCM "U" Craiova şi Dinamo, aflate la egalitate (25 puncte).

În runda următoare, gălăţenii vor juca, tot pe teren propriu, cu SCM "U" Craiova, luni, 20 martie (ora 19.00, Digi Sport).

Citit 1384 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.