Arcada va lupta pentru titlu într-un ritm infernal. Zece meciuri, în mai puţin de şase săptămâni

Arcada va lupta pentru titlu într-un ritm infernal. Zece meciuri, în mai puţin de şase săptămâni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Campionatul primei ligi de volei şi-a încheiat prima fază, iar sezonul regulat va fi urmat de o fază secundă în care se va juca după un alt sistem competiţional faţă de anii trecuţii, obişnuitul play-off fiind înlocuit de două minicampionate, cu echipele împărţite în două grupe valorice.

Formaţiile clasate pe primele şase locuri - printre care se află şi Arcada la masculin - îşi vor disputa titlul de campioană plus celelalte trei poziţii ce dau drept de participare în cupele europene, în timp ce echipele de pe locurile 7-12 - printre care şi CSU Galaţi la feminin - vor lupta pentru evitarea retrogradării.

Un aspect important este că echipele vor intra în faza secundă cu toate punctele acumulate în sezonul regulat.

Astfel, Arcada, care are ca obiectiv câştigarea campionatului, va intra în faza meciurilor directe cu celelalte pretendente la titlu de pe locul 4, la o distanţă de patru puncte în urma celor două formaţii aflate în frunte. Clasamentul în grupa I valorică a Diviziei A1 masculine este: 1.Steaua 53 puncte, 2.VM Zalău 53 p, 3. SCM "U" Craiova 52 p, 4. Arcada 49 p, 5.Tricolorul Ploieşti 41 p, 6.CSM Bucureşti 34 p. Practic, lupta pentru titlu se va da între primele patru clasate, sub arbitrajul celor din Ploieşti, care au un lot capabil să obţină puncte din confruntările cu favoritele.

Marea problemă a echipelor o reprezintă programarea, una foarte condensată, toate cele zece meciuri din tur şi retur urmând să se joace într-un interval de numai cinci săptămâni şi jumătate. Etapele au fost programate în ritmul sâmbătă - miercuri - sâmbătă, cu o singură excepţie, între etapa a opta şi a noua fiind o pauză de zece zile, în zilele sărbătorilor de Paşte. În acest context, în care nu mai rămâne timp de antrenamente la intensitate normală între deplasări şi meciuri, este de aşteptat să conteze mult „banca lungă”, capitol la care Arcada stă cel mai bine, având cei mai mulţi jucători de mare valoare în lot.

Startul în faza a doua se va da la sfârşitul acestei săptămâni, pe 18 şi 19 martie, când echipa gălăţeană va juca un prim derbi, în deplasare cu SCM "U" Craiova (sâmbătă). De altfel, Arcada vine după trei jocuri în deplasare şi va începe partea secundă a campionatului cu alte două deplasări, după Craiova urmând jocul de la Bucureşti, cu CSM (22 martie).

În acelaşi ritm vor juca şi fetele de la CSU Galaţi, care au o misiune imposibilă în grupa locurilor 7-12: pornesc de pe locul 11, cu doar 5 puncte, la o distanţă foarte mare, de 12 puncte, faţă de ocupanta locului 10, primul de pe care se evită retrogradarea.

 

Citit 1094 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.