Fotbal. "Miracolul" de la Valea Mărului

Fotbal. "Miracolul" de la Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În Seria I din Liga a III-a, Avântul Valea Mărului a suferit o transformare uriaşă între tur şi retur, devenind un coşmar pentru două dintre cele trei pretendente la promovare.

În turul campionatului, echipa a avut destule meciuri în care a şchiopătat, conducerea clubului explicând-o prin lipsă experienţei la acest nivel, mulţi dintre jucători evoluând până atunci doar la nivel de judeţ. Astfel, la finalul primei părţi a campionatului, echipa acumulase doar 13 puncte, o zestre săracă, ce a plasat-o pe locul al 11-lea, cu patru victorii, un egal şi opt înfrângeri. Două dintre ele la scoruri crunte: 0-5 cu Hărman şi acelaşi scor cu Miroslava, ambele pretendente la promovare.

Lucrurile s-au schimbat, în totalitate, în partea a doua a campionatului, Avântul adunând în retur nu mai puţin de 30 de puncte. Au apărut succese pe care nimeni nu le-ar fi bănuit, la Paşcani şi Vaslui, precum şi un egal la Râşnov, dar schimbarea la faţă a trupei vălmărene au simţit-o cel mai puternic cele două echipe care o învinseseră cu 5-0 în tur, ambele plecând cu coada între picioare de la Valea Mărului. Cei din Hărman au fost învinşi cu 1-0, rezultat care la bilanţul final i-a costat promovarea, în timp ce Ştiinţa Miroslava n-a putut scoate mai mult de 1-1 şi a avut nevoie, ulterior, pentru a urca în Liga a II-a, de un noroc rar: un gol luat de braşovenii de la Hărman în prelungirile meciului din ultima etapă, de la portarul echipei CSM Paşcani! Alte rezultate remarcabile ale vălmărenilor au fost victoriile din derbiurile judeţene, 3-2 cu Lieşti şi 2-0 cu Metalosport, alături de un 7-0 cu Chiscani.

Astfel, de pe locul 11 la jumătatea campionatului, Avântul Valea Mărului a ajuns să încheie pe locul 5, cu 13 victorii, 4 egaluri şi 11 înfrângeri, 43 de puncte, golaveraj 48-54 şi plus unu la "adevăr".

Totul, în condiţiile în care antrenorul principal Valentin Cramer făcea antrenamente cu jumătate de lot la Galaţi, cealaltă jumătate la Tecuci, cu secundul Cătălin Curteanu (totodată şi jucător), iar echipa se întrunea în formulă completă direct la meciuri!

Succesele se datorează jucătorilor, dar şi staffului tehnic, ajutat de directorul sportiv Ovidiu Lupu, devenit apoi preşedintele clubului, care în pauza de iarnă a acţionat cu rapiditate pentru schimbarea în bine, aducând patru jucători de calitate: Chiriţescu (Buzău), Anastasie (Metalosport), Vârlan (Paşcani) şi Bogoş (Chiscani). La aceste transferuri s-au adăugat o serie de stimulente financiare, din partea conducerii, substanţial peste ce a fost în tur. De asemenea, au fost îmbunătăţite condiţiile de pregătire şi jocuri, asigurate de Primărie (primar Virgil Doca) şi Consiliul Local, care i-au "obligat" pe jucători la eforturi suplimentare.

Golgheterii echipei au fost Ionuţ Cristian - 16 reuşite şi Gârleanu - 13.

Iată lotul care merită toate felicitările: Chiriţescu, Constantinescu, Zaharia - Bălan, Popa, Antofe, Căldăraru, Marin, Sava, Frunză, Curteanu, Ciochină, Roşu, Bogoş, Vârlan, Anastasie, Cârjă, Petică, I. Cristian, Gârleanu şi Dodan.

Citit 4437 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iunie 2017 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.