Oţelul n-a mai dat gol la Galaţi de aproape trei luni

Oţelul n-a mai dat gol la Galaţi de aproape trei luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Emil Jula, omul care în doi ani de zile a marcat aproape 40 de goluri pentru echipa de Liga I a Galaţiului, joacă în ţara în care domiciliază şi Dorinel Munteanu * În absenţa lui Emil Gabriel Jula, Oţelul trebuie să se mulţumească numai cu un gol în 4 partide! *

Discipline în care nu există goluri

Lipsa golului transformă fotbalul într-o disciplină din care dispare tot farmecul, „ultraşii” se risipesc, iar berea şi seminţele nu mai au deloc gust.

Iată câteva discipline interesante şi fără gol, acolo unde ar putea „ancora” şi echipa de Liga I a Galaţiului: badminton, şah, box, wrestling, căratul nevestei, popice, lupte de cocoşi, săritura în lungime de pe loc, snooker, maraton, săritura cu prăjina, fuga în sac etc.

Plasele adversarilor, apretate

31 mai 2009 este data ultimului gol marcat de „oţelari” în faţa propriului public. De fapt, au fost două atunci, John Ibeh şi Marius Pena punctând pentru o victorie cu 2-0 a formaţiei gălăţene de prim eşalon în faţa lui FC Argeş.

Fără o săptămână, se fac 3 luni de zile de când cumpărătorii de bilete şi abonamente ai Oţelului n-au mai avut ocazia de a savura pe stadionul de lângă Spitalul de Pediatrie şmecheria care-i dă culoare fotbalului. Mingea în poartă, chişca în aţe, spuneţi-i cum vreţi, este de domeniul trecutului.

Bine, între timp s-au derulat vacanţa de vară şi perioada de pregătire, însă în primele două jocuri de acasă, în sezonul 2009-2010, plasele din spatele portarului advers au rămas ţepene de ca şi cum ar fi fost apretate cu aracet.

Dorinel nu vrea să reintre pe gazon

Un singur gol au marcat roş-alb-albaştrii în actuala ediţie de campionat, şi acela în prima etapă prin atacantul Mircea Axente. Cea mai slabă ofensivă a Ligii I, după patru etape, nu-şi are totuşi sediul la Galaţi, ci la Ploieşti, nou-promovata Astra nereuşind încă să spargă gheaţa.

„Vom munci mai mult la antrenamente, trebuie neapărat să începem s-o băgăm în poartă”, admite antrenorul Dorinel Munteanu pe care l-am întrebat dacă nu simte că este cazul să-şi pună tricoul de jucător şi să-şi ajute elevii de pe gazon.

„Am spus de când am venit la Oţelul că nu vreau să mai joc şi cred că mi-am pierdut şi antrenamentul”, susţine tehnicianul.

„Greu fără Julanu’, frate…”

Vă mai aduceţi aminte de Emil Gabriel Jula? Vârful care în vara lui 2007 era adus la Oţelul şi care marca din orice poziţie timp de doi ani, pentru ca, drept mulţumire, o parte a publicului dunărean să-l înjure în cel mai crunt mod cu putinţă? Iată cum este fără un puncheur pur-sânge, fără individul care poate salva de unul singur un meci!

„Greu, frate, fără Julanu’ (n.r. – aşa era dezmierdat de colegi). Dacă era el, ne salva”, îşi spuneau doi suporteri la finele meciului cu Steaua, de duminică seară.

Jula, care a înscris aproape 40 de goluri pentru clubul „oţelar”, joacă la Energie Cottbus, acum în liga a doua germană, însă în acest start de sezon a reuşit să marcheze deja de trei ori. Foştii săi colegi s-au blocat, din păcate, la unul singur…

Comentariu foto: Emil Jula (dreapta), atacantul fără de care viaţa Oţelului pare mult mai grea

Foto: www.energie.de

Citit 890 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.