Oţelul – Urziceni, cu personaje din fabule

Oţelul – Urziceni, cu personaje din fabule
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Foşti coechipieri în „Generaţia de Aur” a fotbalului românesc, Dorinel Munteanu şi Dan Petrescu se vor întâlni vineri într-o partidă foarte importantă pentru fiecare dintre ei * „Dan nu m-a bătut niciodată”, se mândreşte cel supranumit Furnica, Bursucul smulgându-i până acum doar rezultate de egalitate *

Munteanu – Petrescu, 1-0 şi trei remize

Dacă cel poreclit Bursucul s-a aflat de trei ori pe banca Urziceniului în duelurile cu Furnica, celălalt personaj de poveste a apărut de fiecare dată în alt trening. Mâine, Munteanu îl va întâlni pentru a cincea oară pe Petrescu şi tot de pe o bancă „nouă”.

Iată meciurile de până acum ale celor doi:

-    6 august 2005: Sportul Studenţesc (Dan) – CFR Cluj (Dorinel) 1-1

-    3 noiembrie 2006: Unirea Urziceni (Dan) – FC Argeş (Dorinel) 0-0

-    25 noiembrie 2007: FC Vaslui (Dorinel) – Unirea Urziceni (Dan) 1-1

-    1 decembrie 2008: Steaua (Dorinel) – Unirea Urziceni (Dan) 1-0

-    28 august 2009: Oţelul Galaţi (Dorinel) – Unirea Urziceni (Dan) ?

Erau din grupuri diferite

Dorinel Munteanu şi Dan Petrescu, doi indivizi populari încă din perioada „Generaţiei de Aur” a naţionalei României de fotbal, se vor ciocni mâine după-amiază la Galaţi.

Primul este antrenorul Oţelului, celălalt face carieră pe banca Unirii Urziceni, echipă cu care a ieşit campion în vara acestui an. Câtă vreme erau colegi sub „tricolor”, Furnica, aşa cum era strigat fostul mijlocaş de neoprit al primei reprezentative, şi Bursucul, porecla celui de-al doilea, se aveau ca-n fabulele din care par desprinşi din cauza apelativelor.

Petrescu făcea parte din grupul lui Gică Hagi şi Gică Popescu, în timp ce Munteanu se înţelegea mai bine cu alde Tibor Selymes, Gică Mihali şi Daniel Prodan. 

„Meci de care pe care”

Dacă în perioada în care jucau fotbal n-au fost niciodată prieteni la cataramă – asta nu înseamnă că erau certaţi! – acum există multe orgolii la mijloc. Fiecare este antrenor şi duelurile directe par mai importante decât punctele în sine puse în joc.

„Dan Petrescu nu m-a bătut niciodată ca antrenor”, a spus ieri, cu satisfacţie, Furnica de la Oţelul, dând de înţeles că are un ascendent moral în faţa ex-fundaşului dreapta.

„Dan nu are secrete, am jucat de multe ori contra lui, aşa că aştept cu încredere meciul de vineri”, a adăugat omul care de o lună şi jumătate lucrează la Galaţi.

„Va fi o partidă de care pe care”, a completat partenerul de întrecere al Bursucului.

Meme nu vine la Galaţi

Partida de vineri după-amiază ar fi putut consemna un nou episod al întâlnirilor dintre Marius Stan şi Mihai Stoica, foşti colegi la cârma Oţelului în anii ’90.

Duelul va rămâne însă numai pe hârtie, Meme urmând să lipsească de la meciul de pe arena din Ţiglina III. Managerul general al Unirii Urziceni va fi prezent la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, acolo unde sunt direct calificaţi ialomiţenii.

Cum evenimentul respectiv va începe în timpul reprizei secunde a partidei Oţelul – Unirea, l-am întrebat pe Dorinel dacă se aşteaptă ca oaspeţilor să le stea gândul mai mult la urnele de la „masa bogaţilor”.

„Sunt prea maturi ca să mă bazez eu pe asta”, a replicat tehnicianul roş-alb-albaştrilor.

Explicaţie foto: Dorinel-Furnica şi Dan-Bursucul vor trage cu dinţii de punctele puse în joc mâine după-masă

Foto-montaj: Florin Novac

Citit 1366 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.