Atleţii veterani, campionii mişcării

Atleţii veterani, campionii mişcării
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Întrecerile Campionatului Naţional de pistă pentru atleţii veterani s-au desfăşurat în Bucureşti, pe Stadionul "Arcul de Triumf". Organizatori au fost Federaţia Română de Atletism, prin Departamentul Veterani, iar participanţi au fost peste 150 de concurenţi din întreaga ţară, care au impresionat prin pasiunea pentru sport şi intensitatea cu care şi-au trăit plăcerea de concura, îmbinată cu utilul: mişcare pentru sănătătate.

Atleţii veterani gălăţenii, renumiţi pentru abnegaţie în lumea alergătorilor amatori, au fost din nou printre animatorii competiţiei, chiar dacă a fost primul concurs de asemenea anvergură fără Mihai Drăghici, ajuns la venerabila vârstă de 89 de ani.

Spre satisfacţia micii delegaţii gălăţene, reprezentanţii acesteia noştri s-au prezentat la înălţime şi din punctul de vedere al performenţelor. Aceştia au avut un bilanţ cu nu mai puţin de şase medalii de aur, una de argint, una de bronz şi un loc patru.

Toţi cei trei alergători din "divizia" veteranilor a secţiei de atletism de la CSM Dunărea, care se pregătesc sub îndrumarea antrenorului Sorin Grecu, au urcat pe podium la festivităţile de premiere: Laurenţiu Istrate (categoria +35 ani) - locul I la 1.500 metri şi argint la 800 m; Culai Voicu (categoria +55 ani) - dublu campion, în probele de 10.000 m şi 5.000 m; Daniel Coca (categoria +35 ani) - dublu campion, la 5.000 m şi 10.000 m.

La fel de bine a alergat şi Cătălin Brăila (categoria 65 ani), care a devenit campion la 10.000 metri şi s-a clasat al patrulea la 5.000 metri, asta după ce pe 1 iulie a participat şi la Crosul Dunării, de la Galaţi.

Impresionant a fost şi cunoscutul fost inginer siderurgist Ştefan Banu, care a alergat în cursa de 200 de metri a categoriei +75 de ani şi s-a întors în Galaţi cu medalia de bronz.

Citit 3247 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.