FOTBAL. Avântul şi Sporting, la debut

FOTBAL. Avântul şi Sporting, la debut
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu patru săptămâni înaintea startului într-un nou sezon, două dintre echipele gălăţene prezente în Liga a III-a au luat startul în meciurile de verificare. Acestea sunt Avântul Valea Mărului (locul 5 în trecuta ediţie) şi Sporting Lieşti (locul 8).

În ceea ce o priveşte pe SC Oţelul, aceasta se va concentra, deocamdată, pe antrenamente, urmând ca „amicalele” să fie amânate câteva zile, după cum a afirmat noul antrenor Damian Băncilă.

Din păcate, la Metalosport lucrurile nu sunt deloc lămurite. După mai multe tentative de parteniat sau colaborare cu cineva care să sprijine financiar, conducerea clubului (preşedinte Dorin Butunoiu) a rămas în aceeaşi fază. "Avem antrenor, avem jucători, ne lipseşte un finanţator pe care îl aşteptăm alături de noi", a mai spus oficialul clubului. În ceea ce priveşte meciurile de verificare, deocamdată nu se poate vorbi.

O remiză şi o victorie, pentru gălăţeni

Avântul s-a deplasat la Chiscani, unde a susţinut primul joc amical din acestă campanie a pregătirilor. Prilej pentru stafful tehnic de a-i vedea la lucru pe jucătorii aflaţi în probe. A fost un meci echilibrat, ambele reprize încheindu-se la egalitate: 1-1 la pauză, 2-2 la final. Vălmărenii au punctat prin Gârleanu şi Petică, din penalti.

Iată „unsprezecele” de start: Daniel Constantinescu - Toma, Căldăraru, Popa, Condurache - Gâţă, Tudose, Frunză, T. Marin - Gârleanu şi Ionuţ Cristian. Pe parcurs au mai intrat în joc: Dodan, Bogoş, Vârlan, Antofe, Daniel Voicu, Grigoraş, Petică, Zaharia şi Bălan.

Perioada următoare are programată câte trei antrenamente pe săptămână şi două meciuri. La pregătire participă jucătorii din sezonul trecut, plus mai multe noutăţi. Principala preocupare este, însă, completarea lotului cu jucători sub 19 ani, pentru că în fiecare meci există obligativitatea a trei astfel de prezenţe în teren.

Programul următoarelor „amicale” arată astfel: mâine, joc la Focşani, cu CSM, pe 2 august, la Sporting Lieşti, iar pe 5 august, returul cu Focşaniul.

Lieştenii au susţinut şi ei primul meci amical: 3-0 cu juniorii A de la Liceul Sportiv Galaţi, goluri marcate de I.Iancu, Serea şi Sprânceană. Săptămâna viitoare, Sporting va întâlni Avântul Valea Mărului, iar pe 9 august sunt programate jocurile primei etape naţionale a „Cupei României”, în care va juca cu o echipă din campionatul judeţean. Ar putea fi chiar Zimbrul Slobozia Conachi, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei.

Citit 2312 ori Ultima modificare Joi, 27 Iulie 2017 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.