TURNEE de amploare, organizate simultan

TURNEE de amploare, organizate simultan
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sute de practicanţi şi pasionaţi ai sportului minţii şi-au dat întâlnire la Galaţi, la finele săptămânii trecute. În organizarea ACS Smart, respectiv Şah Club, aici au avut loc două importante turnee cu participări de elită, la care a fost prezent şi Sorin Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah.

În sala de şedinţe a SC Proiect SA şi-au dat întâlnire, la un autentic festival internaţional de şah organizat de clubul Smart (antrenori Lucian Gîlea şi Cristian Dăianu), 185 de şahişti, veniţi din 14 oraşe din ţară, între care Bucureşti, Arad, Focşani, Constanţa, Brăila, Galaţi, dar şi din Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova.

La această a treia ediţie a Festivalului „Prologos” s-au organizat întreceri la şase secţiuni – trei pentru avansaţi şi tot atâtea pentru începători şi neligitimaţi.

Turneul A a fost adjudecat de Viorel Adrian Ciobanu (Clubul Diana Galaţi), secondat de Iulian Mihailov (Constanţa) şi Viktor Pănuş (R. Moldova). Alte clasări fruntaşe au fost la juniori: Cristian Coca (sub 20 de ani, Clubul Smart), Dragoş Antonică (sub 14 ani – Diana), Cosmin Nedelcu (Brăila – sub 12 ani).

Turneul B (copii sub 10 ani) l-a avut câştigător pe Sebastian Ţăran (Smart), la sub 9 ani s-a impus David Sofrone (Genius Galaţi), la cei de 8 ani primul a fost Matei Grigore (Brăila), iar Ianis Baştiurea (Buzău), primul la cei de 6 ani.

În cadrul Turneului D, pentru începători, la categoria 8 ani pe locul 1 a fost Răzvan Alexandru (Genius), la Turneul E, al începătorilor sub 12 ani, lider a terminat Silviu Tănăsescu (Buzău) şi iar la Turneul F (seniori amatori) învingător a fost Cornel Popa (Slobozia).

Turneu apreciat la Universitate

În aula Universităţii „Dunărea de Jos” a fost turneul organizat de Şah Club, aflat la a opta ediţie. Turneul A (Open) a fost dominat de maestrul internaţional Andrei Cioară (CSU Ploieşti), secondat de buzoianul Aurelian Ciobanu. Pe locul al treilea s-a clasat juniorul Andrei Marin (Şah Club). Alte evidenţieri – Gabi Voicu şi Victor Mocanu (juniori ai Şah Club) şi Sorin Crăiţă (sub 10 ani) – căpitanul echipei clubului organizator.

La categoria peste 60 de ani s-a impus Ovidiu Ioan, iar la feminin s-a impus Marina Andres. Turneul B, rezervat juniorilor sub 14 ani, a fost adjudecat de buzoianul Ştefan Berechet, urmat de gălăţeanul Ştefan Berechet şi de gălăţeanul Alex Codreanu. Alte premieri: Delia Ţocu (sub 12 ani) şi Diana Moisi, ambele de la Şah Club. Pe primul loc în Turneul C (copii sub 10 ani) s-a situat Cezar Dumitrescu, iar la fete a câştigat brăileanca Bianca Bourean. La copii sub 8 ani primul a fost Matei Iordache (Genius Galaţi), iar la copii sub 6 ani în frunte s-a situat Randi Galeş (Genius).

Turneul E (începători, sub 10 ani) a fost câştigat de Andreea Paiovici (Fair Play Brăila). Turneul D a fost rezervat seniorilor şi juniorilor începători, în care s-au impus Mihai Grigoraş (Galaţi), Cristina Negru, Marian Dascălu, Ana Focşa şi Gabriel Stoicescu.

Întrunirea de la Universitate s-a bucurat şi de prezenţa gălăţeanului Costin Cozianu, maestru internaţional, care îşi desfăşoară activitatea peste ocean, în Statele Unite ale Americii.

Citit 1446 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.