United Galaţi, obiective îndrăzneţe

United Galaţi, obiective îndrăzneţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană United are o istorie densă în cei 15 ani de activitate competiţională. În primul sezon de la înfiinţare a reuşit promovarea în Liga I, după care au urmat, an de an, clasări dintre cele mai onorante. S-a aflat de două ori în postura de vicecampioni (2011 şi 2017), în alte trei sezoane au cucerit medaliile de bronz, la care s-au adăugat trei finale de „Cupa României”. În acestă perioadă mai mulţi jucători gălăţeni s-au numărat printre componenţi ai loturilor naţionale.

Pornind de la acest bilanţ, cu care nu multe echipe se pot lăuda, conducerea clubului a fixat pentru sezonul care debutează astăzi obiective la fel de îndrăzneţe: calificarea în play-off (locurile 1-6) cu o clasare cât mai onorabilă, şi un parcurs cât mai lung în „Cupa României”.

Competiţia nu va fi deloc uşoară, pentru că între cele zece echipe se află câteva grupări cu loturi puternice şi cu pretenţii la podium. Aşa cum stau lucrurile, United este capabilă de evoluţii foarte bune şi de clasări cât mai sus. Gălăţenii s-au prezentat la campania de pregătire încă de la 31 iulie, efectuând câte două antrenamente pe zi, completate cu jocuri de verificare. Mai întâi a fost participarea la”Cupa Iaşiului” (cu echipa de tineret U19), urmat apoi de turneul tradiţional de la Galaţi– „Cupa Dunării Memorialul Nicolae Rainea”, turneu aflat la a treia ediţie şi câştigat de echipa organizatoare.

La nivelul stafului tehnic s-a produs o schimbare, care se doreşte a fi benefică în perspectiva evoluţiilor viitoare. Antrenor principal a fost numit Cosmin Gherman, un fost internaţional, ultima dată la Tg. Mureş, dar care a evoluat şi sub culorile clubului gălăţean. Antrenor secund este, în continuare, Alexandru Tănăsilă, în timp ce David Asandei, care ani de zile a condus echipa la obţinerea unui bilanţ onorabil, se află din acest an în funcţia de director sportiv.

Lotul echipei a suferit câteva schimbări, importante, au plecat Al Ioanei şi Moldoveanu, dar au venit doi brazilieni.

Iată componenţa acestui lot: Wellington şi Pădurariu – Cojoc, Laşcu, Burdujel, Tudose, Cireş, Boubătrân, Andrei, Crişan, Crăciun şi o promovare de ultimă oră, a lui Alin Nica. Lotul este completat de cei trei brazilieni, dintre care ultimii doi nou-veniţi: Kaillon Borges, Guilherme Varela şi Adolpho Nascimento.

Prima etapă este programată în acest weekend, în care United va juca pe teren propriu în compania echipei City’us Tg. Mureş, fostă campioană naţională. Partida se va disputa astăzi, ora 18,00, la Sala Sporturilor “Dunărea”.

Programul întregului tur de campionat se prezintă astfel: cu Spicom Sf. Gheorghe (în deplasare), Autobergamo Deva (acasă), Imperial Wet Miercurea Ciuc – nou promovată (d), CSM Poli Iaşi (a), Dunărea Călăraşi (a), Muncitorul Reşita (d), FK Odorheiu Secuiesc (a) şi Informatica Timişoara (d).

Citit 1301 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2017 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.