Echipa gălățeană de VOLEI vrea din nou în primul eşalon

Echipa gălățeană de VOLEI vrea din nou în primul eşalon
Campionatul de volei feminin Divizia A2 va începe pe 7 octombrie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De la începutul săptămânii, echipa feminină de volei CS Universitatea s-a prezentat la startul antrenamentelor în vederea noului sezon competiţional. Despre ce se întâmplă la formaţia care în acest sezon va activa în eşalonul secund, după un an petrecut în prima ligă, am dialogat cu antrenoarea Ileana Berdilă, fostă sportivă de frunte a voleiului feminin.

- Doamna Berdilă, sunteţi un tehnician cu vechime la gruparea gălăţeană, la care aţi făcut performanţă şi ca jucătoare.

- Am deja 14 sezoane de când antrenez CSU, mai exact din 2003, de când am readus în actualitate această grupare, de mare tradiţie în voleiul românesc. Am demarat pregătirile la începutul acestei săptămâni, cu gândul de a readuce echipa Galaţiului în rândul celor ce activează în primul eşalon. Avem experienţa sezonului trecut, avem sprijunul conducerii clubului şi sperăm cu toţii în realizarea obiectivului stabilit. Vom activa în Seria Est, de opt echipe (tot atâtea vor fi şi în Seria Vest) şi dorim o clasare în frunte. Competiţia va demara pe 7 octombrie.

- Cum se vor desfăşura pregătirile?

- Vom avea antrenamente numai la Galaţi, câte unul şi două pe zi, fără cantonament. La început, ne vom concentra pe acumulările fizice, iar apoi ne va preocupa atât latura fizică, cât şi cea de ordin tehnic. După 15 septembrie, vom organiza mai multe meciuri de verificare, cu diverşi parteneri cu care am purtat deja discuţii în acest sens.

- Care vor fi adversarele CSU în viitorul sezon în Divizia A2?

- Suntem opt echipe, alături de noi vor mai fi: Top Volei Constanţa, CSM Focşani, CTF Bucureşti, Rapid Bucureşti, CSM Medgidia, CSM Unic Piatra Neamţ şi CS Municipal II Bucureşti. La sfârşitul sezonului competiţional, primele două clasate din cele două serii îşi vor disputa şansele în turneul de promovare, iar primele două vor reveni în Divizia A1. Ne pregătim cu cea mai mare atenţie, pentru ca la scadenţă să ne aflăm pe un astfel de loc fruntaş.

- În afară de multă muncă, ambiţie şi determinare, cu ce argumente se mai prezintă CSU?

- Consider că la îndeplinirea obiectivului ne va ajuta şi lotul de jucătoare, care cuprinde 14 sportive. Contăm pe trei noutăţi: Ionela Vlad (de la SCM U Craiova), Cristina Artimov (de la Tulcea) şi Florina Chirilov, cu care am promovat în vara trecută şi care şi-a manifestat dorinţa de a reveni... acasă, după o experienţă de un an la SCM Piteşti. Avem şapte jucătoare care au activat sub culorile CSU şi în sezonul trecut: Adriana Dudnic, Iuliana Cazamir, Irina Todaşcă, Violeta Stan, Camelia Vasile, Teodora Şabloschi şi Corina Vasilie. Alături de sportive experimentate se vor pregăti şi patru junioare de la combinata CSS/ ACSV Donaris Galaţi şi vor avea dublă legitimare: Alexandra Lăţcan, Cătălina Pascal, Larisa Nicolau şi Laura Vârgolici. A plecat Sorina Marian, în timp ce Elena Ivan a renunţat la activitatea competiţională.

- Acestea fiind zise, vă dorim mult succes şi să ne revedem în primul eşalon, în primăvara viitoare!

Citit 1562 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2017 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.