UPDATE: Arcada, victorie în turneul de la Galați | VIDEO prezentare echipă
Foto: Sonia Baciu

UPDATE: Arcada, victorie în turneul de la Galați | VIDEO prezentare echipă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, 22,00 | Echipa de volei Arcada s-a impus, scor 3-0, în fața formației Dinamo, în primul meci al turneului de la Galați, dotat cu trofeul ”Cupa Arcada”. În celălalt meci al zilei, campioana en-titre VM Zalău a câștigat, scor 3-0, cu Steaua.

VIDEO - Prezentare Arcada (CLICK AICI sau VEZI mai jos)

Programul celorlalte două zile de competiție este următorul. Sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 16,00, Zalău - Dinamo şi apoi Arcada - Steaua (18,00); duminică, 17 septembrie, de la ora 9,00, Dinamo - Steaua şi Arcada - Zalău (ora 11,00).

După ultimul joc de duminică, va fi festivitatea de premiere, inclusiv a unor foste glorii ale voleiului românesc.

(Sonia Baciu)


Campanie de pregătire a următorului sezon continuă pentru Arcada cu primele jocuri de verificare, în cadrul unui puternic turneu pe care îl organizează clubul gălăţean la Sala "Dunărea". Vor participa patru formaţii, toate de top în voleiul românesc: campioana en-titre Volei Municipal Zalău, medaliata cu bronz a ultimelor două campioante şi deţinătoarea Cupei României - Arcada Galaţi, plus două echipe de mare tradiţie, Steaua (locul 4 sezonul trecut) şi Dinamo, aceasta din urmă cu achiziţii de marcă recente. În cele patru formaţii vor putea fi văzuţi la lucru majoritatea componenţilor lotului nostru naţional, plus mulţi din reprezentativele altor ţări. Numai la Arcada, de pildă, evoluează nu mai puţin de nouă internaţionali: Spînu, Bala, Paşcan, Gontariu şi Despotovski (în curând, a obţinut recent cetăţenia) în cea a României, Majstorovici (Serbia), Jani Jeliazkov (Bulgaria), Suljagici (Muntenegru) şi Filippov (Grecia). În afară de aceştia, la Arcada vor mai evolua: Cristudor, Zahar, Viktor Ferreira şi Kovacevici. De asemenea, la pregătiri au mai luat parte doi juniori talentaţi de la CSŞ Galați, Silviu Grigoraş şi Alexandru Lefterache. Stafful tehnic este asigurat de Nikolai Jeliazkov şi Marian Apostu, ajutați de fizioterapeutul Eugen Pascale.

O simplă lectură a componenţilor echipei gălăţene ne arată că din lotul actual fac parte cinci dintre jucătorii cu vechime sub culorile acestui club, la care s-au adăugat opt nume noi. Este un lot competitiv, cu jucători ce au bogată experienţă competiţională, argumente în favoarea speranțelor de îndeplinire a obiectivului propus în actualul sezon, titlul de campioană.

De altfel, parcursul ultimilor ani indică un progres evident de la un sezon la altul pentru Arcada. După promovare, în primul sezon Arcada s-a clasat pe locul 7, apoi pe 5 şi în două rânduri pe trei, plus câştigarea "Cupa României" în ultima ediţie.

„Cupa Arcada”, o competiţie de mare tradiţie, va începe astăzi, va continua mâine şi se va încheia duminică la prânz. Programul pe zile este următorul: astăzi, de la ora 17,00, Steaua - Zalău şi Arcada - Dinamo (ora 19.00), acest al doilea meci fiind precedat de festivitatea de prezentare a lotului formaţiei gălăţene; sâmbătă, de la ora 16,00, Zalău - Dinamo şi apoi Arcada - Steaua (18.00); duminică, de la ora 9,00, Dinamo - Steaua şi Arcada - Zalău (ora 11.00). După ultimul joc de duminică, va fi festivitatea de premiere, inclusiv a unor foste glorii ale voleiului românesc.

Competiţia va fi onorată de prezenţa câtorva arbitri internaţionali, gălăţenii Lucian Năstase, Florin Dimache, Veronica Papadopol, precum şi de George Grădinaru.

Media

Citit 2581 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2017 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.