Beznă la Oţelul!

Beznă la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Contractul semnat anul trecut cu firma Flash Lighting Service stagnează deoarece n-au fost achitate sumele solicitate * Pentru a lumina stadionul din Ţiglina III ar fi nevoie de mai bine de un milion de euro * Fără faruri pe arenă, Oţelul nu mai poate juca la Galaţi în Liga I! *

Adio, licenţă!

Joaca s-a terminat, gluma nu-şi mai are rostul. Fanii fotbalului gălăţean pot face AMR-ul Oţelului în Liga I (n.r. – AMR înseamnă numărătoare inversă, pentru cititorii mai tineri) deoarece şansele ca formaţia roş-alb-albastră să mai activeze în acelaşi campionat cu CFR Cluj, Steaua şi Dinamo în stagiunea următoare scad dramatic spre zero.

Manualul de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal - unul care ţine cont de ultimele recomandări UEFA - stipulează clar: licenţa pentru sezonul 2010-2011 al Ligii I nu va mai fi acordată cluburilor care îşi susţin meciurile de pe teren propriu pe un stadion fără instalaţie de nocturnă!

Oţelul şi Unirea Alba Iulia sunt ultimele formaţii de pe prima scenă fără faruri pe arenă, însă gruparea ardeleană are statut de nou-promovată.

De ce la Zlatna se poate?

CS Zlatna, echipă de Liga a III-a din judeţul Alba (n.r. – oraşul Zlatna are 8.000 de locuitori!), poate juca şi noaptea deoarece are stâlpi de nocturnă, în timp ce trupa fanion a Galaţiului înoată în ape tot mai tulburi.

Marius Stan, directorul general al „oţelarilor”, admite că se teme de eventualitatea ca fotbalul de prim eşalon să-i fie confiscat oraşului de la Mila 80 a Dunării.

Este totuşi vinovat întrucât a promis, fără acoperire, realizarea acestei investiţii ale căror costuri se ridică la aproximativ 1.200.000 de euro.

„La rândul meu primeam promisiuni de sus, de aceea am tot anunţat că vom avea nocturnă. Acum sunt conştient că ne va fi tot mai greu pentru că până pe 31 mai 2010 trebuie să avem stadionul dotat cu nocturnă”, se apără şeful clubului local.   

Există şi varianta exilului

Şi totuşi, în vara anului trecut, Marius Stan anunţa semnarea contractului pentru scoaterea din beznă a arenei din Ţiglina III. Ce s-a întâmplat?, unde-i contractul?, de ce n-au continuat lucrările?

Oficialul Oţelului susţine că acordul cu Firma Flash Lighting Service, încheiat pe 17 mai 2008, n-a fost parafat de el, ci de însăşi conducerea ArcelorMittal în proprietatea căruia se află stadionul. „Există şi acum acel contract, au fost făcute lucrările de fezabilitate, dar operaţiunea a stagnat.

Firma îşi aşteaptă banii”, susţine Stan. Să vină, oare, salvarea din partea municipalităţii care, de asemenea, promite de ani buni o bază sportivă de nivel european?

Slabe speranţe, aşa că Oţelul se pregăteşte ori de Liga a II-a, ori de un exil la Bacău, Buzău sau Constanţa, localităţi care pot găzdui meciuri de fotbal după ora la care se culcă găinile.

Combinatul: „No comment!”

L-am sunat marţi şi pe PR Managerul ArcelorMittal Galaţi pentru a afla poziţia patronilor bazei sportive de lângă Spitalul de Pediatrie. OK-ul pentru ridicarea nocturnei pe „Oţelul” de acolo trebuie să apară! Totuşi, Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al conducerii Combinatului, a replicat elegant că, momentan, nu poate comenta acest subiect.

Care va să zică, situaţia devine dramatică pentru oamenii care la sfârşit de săptămână aleg stadionul pentru a-şi gâdila microbul sportului-rege. Matineul bate la uşă!  

Explicaţie foto:  Privelişte tristă din spatele porţilor stadionului "Oţelul". Lumea fotbalistică se va vedea pe dos de la Galaţi dacă Liga I va dispărea din acest oraş

Citit 1488 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.