AS Danubius, campioană naţională

AS Danubius, campioană naţională
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Competiţia naţională de fotbal, pentru echipele ce activează în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, s-a încheiat, la Timişoara. În prima fază, în competiţie s-au înscris aproape o sută de echipe, iar cele mai bune opt s-au calificat la turneul final.

Gălăţenii au fost prezenţi cu trei formaţii: IPJ, IJPF şi ISU, dar numai prima dintre ele a „prins” turneul final. Având o prezenţă activă, echipa Inspectoratului Judeţean de Poliţie, AS Danubius, s-a numărat şi de această dată printre protagonistele întrecerilor. Mai mult, gălăţenii, conduşi de George Căpătan, s-au impus în meciurile decisive, reuşind să pună mâna pe mult râvnitul trofeu. În Grupa A, echipa AS Danubis a învins ISU Călăraşi cu 3-1 şi a încheiat două partide la egalitate: 2-2 cu ISU Dolj (dublă campioană în ediţiile 2015 şi 2016), şi tot 2-2 cu IJ Judeţean Hunedoara. S-a calificat în semifinală, de pe locul doi, învingând foarte clar echipa ISU Satu Mare, cu scorul de 6-2. Ajunşi în finală, gălăţenii au avut mult de furcă cu colegii de la ISU Argeş, cu care au încheiat nedecis: 1-1, dar după prelungiri şi penaltiuri i-au depăşit cu scorul general de 7-6, rezultat care le-a adus victoria. Succesul nu este unul izolat, pentru că în ediţiile precedente cei de la Danubius s-au clasat tot pe podium: locul 2 în 2014 şi locul 3 anul trecut. Golaverajul general a fost 20-13, cele 20 de reuşite au aparţinut astfel: cinci lui Ionuţ Cojocaru, patru lui Nicuşor Ilie, câte trei lui Nunu şi Enache, câte două lui Jireghie şi Ciurea şi unul lui Rogojină.

 „A fost o competiţie desfăşurată la cel mai înalt nivel, iar faptul că băieţii noştri s-au comportat remarcabil  demonstrează că echipa noastră trebuie apreciată la adevărata ei valoare. Toace meciurile au avut gradul lor de dificultate, iar finala cu poliţiştii argeşeni le-a depăşit pe toate. Până la urmă echipa clubului Danubius s-a dovedit a fi cea mai valoroasă, în loviturile de departajare au acţionat cu mult sânge rece. De aceea merită toate felicitările!”, a declarat George Căpătan.

Iată lotul poliţiştilor care au făcut cinste fotbalului gălăţean: Măstăcan (ales ce mai bun portar al turneului), Vicol – Jireghie, Ciurea, Enache, I. Cojocaru, Rogojină, Nunu, Nicuşor Ilie, Bercaru, Grigore şi Oprea.

 

Citit 2478 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2017 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.