Oțelul, victorie în derbiul județean și revenire pe primul loc al Seriei I

Oțelul, victorie în derbiul județean și revenire pe primul loc al Seriei I
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: SC Oțelul a câștigat derbiul județean și a revenit pe primul loc în clasamentul seriei I a Ligii 3. ”Oțelarii” s-au impus, scor 4-1 (2-1), la Avântul Valea Mărului. Scorul a fost deschis de John Ibeh (13), gazdele au egalat prin Jurgen Tushkan (23), apoi oțelarii au mai marcat de 3 ori prin Alexandru Muscă (38), Cosmin Stoian (80), Ruben Silvestre (89).

Damian Băncilă a utilizat următoarea formulă: Udeanu – Vasile, Ilie (cpt), Gîță, Manău – Chiriac (Crihană 82), Itoafa – Bârlădeanu (Codreanu 87), Ibeh (Bahnașu 76), Stoian – Muscă (Silvestre 78).

În urma acestui meci coroborat cu celălalte rezultate înregistrate în seria 1 a Ligii 3, Oțelul a urcat din nou pe prima poziție a clasamentului cu 17 puncte acumulate (5 victorii, 2 egaluri, golaveraj 22-4), urmată de formațiile AFC Hărman cu 16 puncte (5 victorii, 1 egal, 1 înfrângere, golaveraj 18-3) și Aerostar Bacău cu 15 puncte (4 victorii, 3 egaluri, golaveraj 16-6). 

 

Celelalte două echipe gălățene au pierdut,  în deplasare. Echipa Sporting Liești a fost învinsă de Cetate Râșnov, scor 3-2, în timp ce Metalosport a ajuns la a șaptea înfrângere, la scor. ”Metalurgiștii” au pierdut, scor 0-6, în fața formației Bucovina Rădăuți.


SC Oţelul va juca în al doilea derbi judeţean din acest campionat. Astăzi, de la ora 15,00, pe terenul echipei din nordul judeţului se vor confrunta echipele Avântul Valea Mărului (locul 13, cu 4 puncte) şi SC Oţelul (locul 2, cu 14 puncte).

Se anunţă o confruntare interesantă, între două formaţii ale căror jucători şi antrenori se cunosc foarte bine. Rămâne de văzut cine va avea mai multă inspiraţie la ora jocului. Sorin Haraga, directorul sportiv al „oţelarilor” este încrezător în echipa sa şi spune că în această confruntare sunt favoriţi. „Evident că pornim favoriţi. Valoarea lotului şi tradiţia ne obligă să câştigăm. Trebuie să învingem, pentru a ne menţine în plutonul fruntaş, că altfel...”. Din lotul SC Oţelul încă nu face parte, oficial, Subotic, care a avut probleme legate de cartea verde şi a fost ratată perioada de transferuri.

Ovidiu Lupu, directorul sportiv al vălmărenilor ne-a declarat: „Am avut un debut de sezon nefavorabil, în care am jucat cu fruntaşele clasamentului şi nu ne mai permitem să pierdem, în special acasă. Întrucât Oţelul este pretendentă la promovare, pe noi ne-ar mulţumi şi un egal”.  

Ambele grupări s-au pregătit cu cea mai mare atenţie şi aşteaptă cu încredere meciul de astăzi. „Oţelarii” au efectuat, în cursul acestei săptămâni, un meci amical: 4-1 la echipa din Mărăşeşti, semn că jucătorii deţin o bună formă sportivă.

Celelalte două echipe gălăţene vor juca în deplasare. Sporting Lieşti, care miercuri a ratat calificarea într-o fază superioară a „Cupei României”, va întâlni Cetate Râşnov. Cele două echipe sunt vecine de clasament, dar diferenţa de puncte este evidentă: Lieşti – locul 5, cu 13 puncte, Râşnovul – locul 6, cu 9 puncte.

În ceea ce priveşte Metalosport, care, în etapa trecută nu s-a prezentat la meciul cu Cetate Râşnov, din motive financiare, conform antrenorului Nicu Butuc, echipa gălăţeană urma să plece în această dimineaţă spre Rădăuţi. Astăzi, de la ora 15,00, Metalosportul (ultimul loc, niciun punct) va juca în „duelul codaşelor” cu Bucovina Rădăuţi (locul 12, cu 4 puncte).

Un alt meci care îi interesează pe gălăţeni este derbiul Ardealului, între KSE Tg. Secuiesc şi HFC Hărman, liderul la zi al Seriei I, adversara directă a Oţelului la şefie.

Alte meciuri ale echipelor gălăţene

În campionatul feminin, echipa a doua a FC Universitatea joacă acasă cu FC Oneşti, astăzi, în Liga a III-a, ora 14,00, Stadionul „Dunărea”, în timp ce prima formaţie (din Liga a II-a), se va deplasa la Măgura Bacău (mâine, ora 11,00).

*În Campionatul Naţional al juniorilor A şi B, astăzi  joacă LPS Galaţi – LPS Focşani (Stadionul „Siderurgistul”, orele 12,00 şi 14,00), iar celelalte partide au loc mâine: Dacia Unirea Brăila – Dunărea Galaţi şi Concordia Chiajna – SC Oţelul.

Selecţionata Under 14 a Galaţiului a ajuns la ultima etapă a turului „Turneului Speranţelor”, mâine va juca, acasă, cu echipa judeţului Constanţa (Stadionul „Siderurgistul”, ora 15,00). După patru meciuri, picii gălăţeni se află pe primul loc cu maximum de puncte.

 

Citit 2074 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.