Oţelul Galaţi, renaştere sau (re)murire?

Oţelul Galaţi, renaştere sau (re)murire?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu puştiul Neagu titular în premieră, Dorinel Munteanu spune că merge în Şoseaua Ştefan cel Mare pentru a lua puncte * Ce-ar fi să se întâmple ca în martie 2006, când Oţelul era plin de necunoscuţi şi învingea cu 3-0? *

DINAMO BUCUREŞTI – OŢELUL GALAŢI

Meci de fotbal programat astăzi în etapa a VI-a a Ligii I;

Stadionul „Dinamo” – ora 19.00 (GSP TV);

Echipele probabile:

DINAMO: Dolha – Scarlatache, L. Goian, Tamaş, Pulhac – Torje, Rus, N’Doye, Zicu – A. Cristea, Niculescu. Antrenor: Dario Bonetti;

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Siminic – Giurgiu, Neagu – Antal, Paraschiv, Pătraş – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu;

Arbitri: Mugurel Drăgănescu (Breaza) – Mihai Artene (Vaslui) şi Eduard Crângaşu (Ploieşti); rezervă – Robert Dumitru (Braşov).

De la Vâtcă şi Gado, la Antal şi Râpă

Trei ani şi şapte luni au trecut de la renaşterea Oţelului care în 2005 defila cu „vedete” precum Marian Zeciu şi Sergiu Ghidarcea şi se alegea cu numai nouă puncte într-un întreg tur de campionat.

Pe 11 martie 2006, formaţia refăcută a clubului gălăţean calamita starea de beatitudine a lui Dinamo: 3-0 scurt în Şoseaua Ştefan cel Mare, cu o grămadă de necunoscuţi în tabăra pregătită atunci de Petre Grigoraş.

„Aşa cum am câştigat atunci, de ce nu s-ar putea şi acum? Aşa cum numele lui Daniel Stan, Vâtcă sau Gado nu spuneau nimic la acea vreme, de ce să nu aibă acelaşi succes Axente, Antal sau Râpă, jucători cu puţine prezenţe în Liga I?”, se întreabă Marius Stan, directorul general al Oţelului.

Au mai rămas doi şi joacă numai unul

De la acea minunată seară, în care puncta de trei ori Stan-jucătorul, s-au schimbat multe. Numai doi inşi din echipa-minune se regăsesc acum în vestiarul roş-alb-albaştrilor: Sergiu Costin şi Gabriel Paraschiv.

Primul, ca şi Laurenţiu Iorga, este suspendat pentru jocul de astăzi, în timp ce căpitanul, care atunci debuta la echipa din Galaţi, trebuie să facă ceva pentru ca microbiştii dunăreni să folosească şi cuvinte mai puţin contondente atunci când, la colţ de stradă, vorbesc despre băieţii care prestează pe arena din Ţiglina III.

„Respect Dinamo şi atât! Nu mă timorează, nu mă sperie”, susţine antrenorul de acum, Dorinel Munteanu, dar mai important este ce simt jucătorii. 

Ionuţ Neagu, titular la mijloc

Ca să evite o nouă logodnă cu eşecul, Neamţul încearcă să-şi modifice primul „unsprezece” în părţile esenţiale. Sârghi va fi titular la marcaj, alături de Jelev, Axente are şanse mai mari la titularizare în avanposturi decât Matei, iar Pătraş revine pe stânga, acolo unde nu poate fi nici Sălăgean şi nici Ibeh, lăsaţi în infirmerie.

Surpriza serii o va constitui prezenţa lui Ionuţ Neagu, un tip care face 20 de ani, în octombrie. „Nu vă spun echipa, dar admit că Neagu are mari şanse să intre din primul minut pe teren”, afirmă Munteanu.

O victorie în bătătura „câinilor roşii” ar dinamita doliul de la poarta stadionului gălăţean, în timp ce înfrângerea l-ar conserva. Faceţi ceva, depăşiţi-vă condiţia!

Comentariu foto: Oricare dintre jucătorii Oţelului va fi titular astăzi trebuie să plutească spre punctele care să scoată echipa din noroiul clasamentului

Citit 873 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.