Liga Sclaviei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La ce bun să tot comentăm cel mai iubit sport din România, dacă el este condus de indivizi care ar trebui să constituie obiectul tezei de doctorat a unui medic psihiatru dornic de afirmare?

Cum să fie Mitică Dragomir şef peste un fenomen, când el face apologia sclavagismului? N-ar merita să conducă nici măcar Liga Picăturilor de Ploaie care Udă Urmele Digestive ale Câinilor Maidanezi. Evident, dacă ar exista aşa ceva!

* Antrenorul Florin Marin a fost demis de la Ceahlăul deoarece n-a ascultat ordinul lipsit de discernământ al patronului. Acesta din urmă, repulsivul Gheorghe Ştefan, i-a spus tehnicianului să retragă echipa de pe teren la meciul cu FC Braşov pe motiv că-l fură arbitrul.

Marin s-a făcut că n-aude, respectând regulile jocului, şi a rămas fără serviciu. Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (ce nume pompos degeaba!), l-a apărat pe patron, nu pe cel care procedase corect şi care moare cu legea în mână: „Trebuia să asculte de cel care-l plăteşte!” Greţos! 

* Episodul s-a repetat spre finele săptămânii precedente. Cristiano Bergodi a zburat de la Steaua pentru că nu i-a permis euro-parlamentarului Gigi să intre în vestiar la pauza unei partide de Europa League.

„Dacă antrenorii italieni nu vor să fie slugi la patroni, de ce nu stau în ţara lor?”, a zbierat Mitică, holbându-şi globii oculari. Drepturile Omului, Constituţie? „Cine-s ăştia, la ce echipe au jucat?” – aşa ar reacţiona Dragomir dacă s-ar sinchisi cineva să-l întrebe despre abolirea sclavagismului.

* Acum şi despre fotbalul propriu-zis sau, mă rog, ce se joacă pe la noi. A trecut prima etapă de Liga Europa, cum i se zice mai nou Cupei UEFA, şi România s-a scos într-o anumită măsură. Dinamo, CFR Cluj şi FC Timişoara respiră aer proaspăt, filtrat de occidentali, în timp ce la Steaua miroase numai a praf de puşcă. Iar totul a plecat de la partida cu Sheriff Tiraspol, o trupă căreia Victoria Brăneşti, revelaţia Ligii a II-a de la noi, i-ar putea veni de hac.

Citit 526 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.