Oţelul Galaţi, precum Joiana!

Oţelul Galaţi, precum Joiana!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Degeaba au câştigat meciul din Şoseaua Ştefan cel Mare, degeaba au crezut că sunt în faţa unui nou început * Alaltăieri, roş-alb-albaştrii s-au comportat cum zice o vorbă din bătrâni: au răsturnat găleata cu lapte abia umplută. Exact cum face, câteodată, Joiana…*

OŢELUL GALAŢI – GAZ METAN 0-1 (0-0)

Meci desfăşurat sâmbătă în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Oţelul” – 4.000 spectatori;

A marcat: Bud 83’;

Cartonaşe galbene: Paraschiv 69’, Sârghi 75’, Ilie 89’ / Kubala 62’, Nohai 76’, Buchta 92’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Ilie – Neagu, Giurgiu – Iorga (68’ Ibeh), Paraschiv, Golocevac (46’ Sălăgeanu) – N’Kongue (78’ Axente). Antrenor: Dorinel Munteanu.

GAZ METAN: Buchta – Nohai, Lazăr, Hoban, Marovici (46’ Buzean) – Kubala, Todea – Al. Munteanu (80’ Zaharia), Eric (85’ Radu), Pârvulescu – Bud. Antrenor: Cristi Pustai.

Au arbitrat: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea) – Sebastian Stoianof (Constanţa), Mircea Orbuleţ (Bucureşti); rezervă – Andrei Chivulete (Bucureşti).

S-au speriat de coarnele taurului

Care-i Oţelul cel adevărat? Acela din ograda lui Dinamo, care era în stare să mănânce şi cucută pentru trei puncte, sau cel de sâmbătă, cu Gaz Metan, în compoziţia căruia se putea citi cu totul altceva?

Parcă aşteptau ca vreo forţă supra-terestră să ia mingea şi s-o trântească în poarta oaspeţilor, aşa s-au prezentat elevii lui Dorinel Munteanu: confuzi, previzibili, prea moi în situaţii-limită şi, până la urmă, lipsiţi de curajul echipei care trebuie să ia taurul de coarne. În loc să-i vină de hac concubinului vacii, „oţelarii” au făcut precum femela-cornută când se bate de muscă de faţă cu mulgătorul: i-a fript o copită găleţii pline de lapte de s-au „îmbrânzit” pereţii staulului. 

Asfixiere la finalizare

Gălăţenii – la cei de pe teren mă refer, nu la plătitorii de bilete – se pot plânge, pe bună dreptate, că au ajuns de multe ori la buturile adverse, asta însemnând că şi-au creat ocazii de gol, dar n-a existat nici măcar un moment în care portarul Buchta, un anonim cu gel pe freză, să fi scos vreo minge uluitoare.

Niciun gest fizic extrem pentru a boxa vreun balon veninos, nu! Toate şansele de a chinui tabela de marcaj au curs bine până în momentul finalizării – acolo garniturile sunt ruginite, şaibele parcă-s mâncate.

Lui Iorga (18’), N’Kongue (19’, 74’), Golocevac (45’), Sălăgeanu (64’), Paraschiv (77’) şi Axente (93’) le-a lipsit acel ceva ca să bată un Gaz Metan mai modest decât de obicei. Un Gaz care, deşi a fost periculos doar în două rânduri (Al. Munteanu 61’ şi Bud 83’ – faza golului), i-a strâns de gât, le-a obturat căile respiratorii. 

„Sunt dezamăgit de fani”

Jocul greoi de sâmbătă după-amiază a fost completat, ca-ntr-un tablou pictat cu coada, de atmosfera hidoasă din tribune. Oameni puţini, chef de fotbal descrescător, fluierături, injurii, proteste.

Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului, a răbufnit la final: „După ce am luat trei puncte la Dinamo, speram ca publicul să ne încurajeze, nu să înjure şi să fluiere echipa din primul minut. Oţelul Galaţi nu este Dorinel Munteanu, ci toţi jucătorii, care trebuie susţinuţi. Sunt foarte dezamăgit de această atitudine a fanilor!”

Ghinionul fostului internaţional este că cei care salută turnichetele înainte de a vedea pase şi centrări au fost obişnuiţi cu altfel de fotbal. De pildă, la ultimul duel cu Mediaşul de pe teren propriu ieşea un tonic 3-1 pentru roş-alb-albaştri. Se întâmpla în februarie 2009.

Explicaţie foto: Paraschiv (primul din stânga) n-a reuşit să marcheze, deşi a avut cel puţin o situaţie în care ar fi putut trimite balonul în aţele sibienilor

Citit 1154 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.