Pena, ridică-te şi umblă!

Pena, ridică-te şi umblă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Revenirea vârfului Marius Pena pe teren îi dă speranţe tehnicianului echipei Oţelul * „S-o băgăm şi noi în poartă!”, spune Munteanu, care în şapte etape a folosit patru atacanţi şi a marcat numai trei goluri *

Cel mai sec atac din istorie

Trei goluri după primele şapte etape ale ediţiei 2009-2010. Atât a marcat Oţelul, cu Dorinel Munteanu pe bancă, situaţie nemaiîntâlnită în întreaga istorie de Liga I a clubului gălăţean.

O ineficienţă asemănătoare s-a înregistrat în stagiunea 1986-87, aceea de debut pe prima scenă: patru goluri înscrise!

La polul opus se află sezoanele 1997-98, 1999-2000 şi 1998-99, când Oţelul reuşea după şapte runde să puncteze de 20, 17 şi 14 ori.  

„E o mare problemă”

Incapacitatea de a produce cel mai frumos moment al jocului de fotbal, şi anume golul, îi provoacă insomnii antrenorului Dorinel Munteanu.

Oţelul a marcat de numai trei ori în acest campionat, iar asta i-a adus în cont doar şapte puncte şi o poziţie retrogradabilă. „Este o mare problemă că nu reuşim să băgăm mingea în poartă.

Altfel s-ar derula partidele dacă am reuşi să marcăm”, spune tehnicianul care în ofensivă a jonglat până acum cu Axente, Paraschiv, Matei şi N’Kongue.

Primul a marcat de două ori (o dată cu ajutorul Cerului şi al pancreasului), Para a înscris cu Urziceniul, Matei a trecut la echipa a doua, iar camerunezul abia cu Gaz Metan a fost titular.  

Tănasă, Nikolici? Poate Pena…

Atacant scrie şi în fişa postului la Tănasă şi Nikolici, care cochetează şi cu echipa secundă, oameni pe care însă Munteanu nu pare convins să-i arunce în joc în viitorul apropiat.

Mai rămâne Marius Pena, preferatul lui Petre Grigoraş în stagiunea precedentă, vârf care a fost adus de la Concordia Chiajna chiar la solicitarea actualului „principal” de la Poli Iaşi.

„Îl aştept cu nerăbdare pe Pena, sper să scot mai multe de la el, s-o băgăm şi noi în aţe. Pfuuu, numai prin antrenamente se poate rezolva această mare problemă a noastră”, adaugă fostul internaţional.

Şi reintegrarea argentinianului Gabriel Viglianti, omul ultimei pase şi a şutului de la distanţă, ar putea rezolva buba care-i doare şi pe plătitorii de bilete, nu numai pe conducătorii şi antrenorii grupării roş-alb-albastre.

„Unii sunt supăraţi că nu joacă”

Întrebat cum văd jucătorii situaţia în care se află clubul dunărean, Dorinel susţine că nu sunt prea multe de comentat.

„Jucătorii nu spun nimic, sunt toţi supăraţi. Sunt conştienţi că fotbalul te pedepseşte atunci când ataci şi nu dai gol. Primeşti unul pe contraatac şi pierzi puncte importante, iar aceste lucruri s-au tot adunat la noi”, afirmă, deznădăjduit, antrenorul adus la Oţelul în această vară. Munteanu dezvăluie însă că are mult de furcă şi cu oamenii care prind echipa mai rar.

„Văd că unii dintre ei sunt foarte supăraţi că nu joacă, iar cei care intră după pauză în meci n-au avut prestaţii care să mă mulţumească. Sper să schimb cât mai repede această mentalitate”, conchide şeful din vestiarul Oţelului.

Explicaţie foto: Marius Pena (stânga) a ieşit din circuit la un meci cu FC Argeş, din campionatul precedent

Citit 1181 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.