Noua garnitură de lideri ai PSD

Noua garnitură de lideri ai PSD
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Liviu Dragnea nu şi-a pus mandatul de preşedinte în joc, motivând că multe dintre organizaţiile partidului din teritoriu, printre care şi cea de la Galaţi, au adoptat o serie de rezoluţii de susţinere a şefului PSD.

PSD şi-a ales, sâmbătă, într-un Congres extraordinar organizat la nici o lună după ce a fost anunţat de preşedintele Liviu Dragnea, noua conducere naţională - preşedintele executiv, secretarul general şi 16 vicepreşedinţi regionali. A fost în mare măsură un scrutin cu rezultat anunţat, pentru că în aproape toate regiunile au existat doar câte un candidat bărbat şi câte un candidat femeie. Viorica Dăncilă i-a avut contracandidaţi pe Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, însă aceştia s-au retras din cursă înainte de vot, acuzând faptul că nu au fost lăsaţi să vorbească pe scena Congresului. Chiar şi aşa, ei au rămas pe buletinele de vot şi au primit câteva sute de voturi, insuficiente însă faţă de cele peste 2.800 ale premierului. Singura competiţie a avut loc pentru locul de vicepreşedinte bărbat în Muntenia, unde fostul ministru Adrian Ţuţuianu l-a învins pe liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, potrivit Hotnews. Şi Marian Neacşu l-a avut adversar pe Codrin Ştefănescu la funcţia de secretar general, care nu i-a dat însă nicio emoţie.

Spre finalul discursului de o oră şi jumătate, Dragnea i-a întrebat pe cei din sală: - "Vreţi să mai fiu preşedintele vostru?", iar sala a răspuns afirmativ, cu aplauze. Nu a existat însă niciun vot de încredere pentru Dragnea. De remarcat este că niciun fost lider al PSD nu a participat la Congres, în schimb au participat liderul UDMR Kelemn Hunor şi liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu. Congresul a avut parte şi de un „spectacol”, câteva zeci de protestatari au scandat împotriva PSD pe trotuarul de vizavi de Sala Palatului, dincolo de stradă, iar din faţa clădirii, susţinătorii PSD, care au beneficiat şi de un ecran uriaş montat afară pentru a urmări lucrările Congresului, au privit şi au comentat pe marginea lor.

În urma Congresului şi a deciziei lui Dragnea de a îl propune pe Niculae Bădălău în fruntea Consiliului Naţional, Biroul permanent naţional al PSD va avea în componenţă 11 bărbaţi (un preşedinte, opt vicepreşedinţi, un secretar general, un lider al Consiliului Naţional) şi nouă femei (Dăncilă, plus opt vicepreşedinţi femei).

Lista noilor vicepreşedinţi

Bucureşti - Ilfov: Gabriela Firea (Bucuresti-Ilfov), Robert Negoiţă (Sector 3); Sud-Vest (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea): Lia Olguţa Vasilescu (Dolj) şi Paul Stănescu (Olt); Sud Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova): Carmen Dan (Teleorman) şi Adrian Ţuţuianu (Argeş); Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu): Roxana Mânzatu (Braşov) şi Gabriel Trif (Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Tulcea): Mirela Furtună (Tulcea, este însă deputat de Bucureşti) şi Marian Oprişan (Vrancea); Vest (Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timişoara): Natalia Intotero (Hunedoara) şi Mihai Fifor (Arad); Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mares, Sălaj): Doina Pană (Bistriţa-Năsăud) şi Gabriel Zetea (Maramureş); Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui): Doina Federovici (Botoşani) şi Gabriel Vlase (Bacău).

Citit 1595 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2018 17:40

3 comentarii

 • postat de Caţavencu
  Luni, 12 Martie 2018 11:25
  81.12.149.***
  Uitati-va din ce judete provin acesti Vicepresedinti ai PSD: Teleorman, Arges, Olt, Dolj, Hunedoara, Arad, Botosani, Bacau, Tulcea, Vrancea, etc.
  Cum credeti ca se vor putea impune acestia in fata altor judete mult mai importante care n-au reprezentanti, precum: Timisoara, Cluj, Iasi, Galati, Constanta, etc ?
  Va fi JALE MARE!
  1
  3
  Raportează
 • postat de Rudibravo,1951
  Luni, 12 Martie 2018 09:55
  82.137.13.***
  Toți că unul uniți în cuget și simțire Credem că la alegerile viitoare vor vota doar oltenii pentru că știu dansul călușarilor vârât în gură.La noi la Galați pânea are preț dublu dar Ponta a redus TVA la 9 la sută
  Cine adună diferența de preț? O fi bine o fi bine o fi, din ce in ce mai bine că am dat de Dracu sau de mămică lui Oricum ar fi producția de morți de foame va creste cu aproape 400+400de soții +400 +400 de copii conform prevederilor legale introduse de urgență chiar în POSTUL PASTELUI spre bucuria TOVARĂȘILOR din primăria Galați SA PAPATI BINE COZONACI cu CACAO și rahat turcesc Noi populimea vom primi de PAȘTI un Miel umplut cu respect și stima Eutanasia SALVEAZĂ România și PSDR Mergeți toți la VOTARE Foaie verde de dudău o sa fie si. Mai Bine. Pe Lumea cealaltă vom avea parte de toate să hotărât la ultimul Congres al PSDR în ropote urale și tropăituri de bucurie ale unor aleși cu stima și respect Le Luminează Calea cineva la acesti aleși. . Copii Raiului lumina de Paste venea odată de la Ruși acum vine de la. BUSh Deci puțim a Capitalism Sălbatic de Cumetrie Olteneasca amesteca cu sânge de IOBAGI ROMANI
  1
  2
  Raportează
 • postat de Taranu Taran
  Luni, 12 Martie 2018 07:09
  93.122.248.***
  Ii voi face o invitatie domnului Marian Oprisan si doamnei Mirela Furtuna in satul Plesa comuna Beresti Meria pentru a vedea starea drumurilor , ....
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.