Liviu Dragnea află, în iunie, dacă va face închisoare

Liviu Dragnea află, în iunie, dacă va face închisoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Amânare în dosarul angajărilor fictive. Judecătorii Instanţei Supreme au decis, marți, 29 mai 2018, să amâne pronunţarea sentinţei în dosarul în care Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Liderul social-democraţilor va afla "verdictul" pe 8 iunie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au hotărât să amâne pronunţarea în dosarul angajărilor fictive, după ce o parte dintre inculpaţi au depus mai multe concluzii, instanţa dând un nou termen pentru a le putea studia, relatează Digi 24.

La ultimul termen de judecată, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc. În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză.

Pe latură civilă, DNA apreciază că fiecare inculpat trebuie să contribuie la repararea prejudiciului adus Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

"Am afirmat cu tărie nevinovăţia mea. Nu am comis absolut niciuna dintre faptele, presupusele fapte, pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu. În ceea ce priveşte munca în folosul comunităţii, eu am fost foarte clar. Am spus că sper să nu se ajungă acolo, am solicitat achitarea şi am mai spus că eu muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani", a declarat Liviu Dragnea, la finalul procesului.

Pe parcursul procesului, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica şi Ionel Marineci au optat pentru a fi judecaţi prin procedura simplificată, care presupune recunoaşterea vinovăţiei şi scăderea cu o treime a pedepselor, însă ultimul dintre ei a revenit ulterior, cerându-le judecătorilor să renunţe la această procedură.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.

Reamintim că, potrivit DNA, în vremea în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

Citit 943 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2018 19:22

2 comentarii

 • postat de comunismul
  Duminică, 10 Iunie 2018 22:37
  5.13.137.***
  liviu dragnea sa faca puscarie? ma indoiesc! are el metodele lui! nici o grija!
  0
  0
  Raportează
 • postat de PE 9 IUNIE, ARMAGHEDONUL IN ROMANIA PRODUS DE DRAGNEA, IN SPRIJINUL LUI?!
  Miercuri, 30 Mai 2018 12:58
  95.76.3.***
  Va fi scapat de rigorile legii ca si Tariceanu!

  Daca ar fi fost un cetatean simplu ar fi fost condamnat in prima instanta!


  Dar, aceasta data, 9 iunie, poate fi luata si ca o amenintare pentru magistratii completului de judecata, pentru justitie in general, scopul mitingului, sustinerea lui Dragnea, eventual condamnat; 8 iunie fiind ziua cand acest individ, care se crede mafalda in tara asta, trebuie incatusat ca pe un bandit pe baza probatoriilor parchetului, cu propunerea de a sta la beciul domnesc sapte ani si jumatate!

  Si ce categorie de cetateni credeti ca vor fi racolati din toata tara si dusi la protest daca nu toti beneficiarii de venit mimim garantat; 640 lei sustinere sociala, legea Olgutei, pentru persoane care nu au avut carte de munca in viata lor, dar nici nu doresc sa munceasca, sau lingaii votantii permanenti ai PSD-ului pentru un kil de ulei si de zahar, in contrast cu pensiile multor cetateni, de aceeasi marime, care au muncit 30-35 de ani!

  Din pacate si in orasul nostru sunt asemenea cetateni fara cultura politica, votantii dintotdeauna din 90 incoace, pe aceleasi criterii, cauza din care orasul asta a ramas codas in dezvoltare, infractionalitatea a crescut, in special buzunaritul prin autobuze, furtul din locuinte, atacul batranilor e strada, furtul de trandafiri din jardinierele bulevardelor;codurile justitiei modificate de a nu fi pedepsiti, constituind masa de vot PSD-ului!

  Pericolul este ca la astfel de provocari sociale pe strazi sa nu se transforme in lucruri foarte grave, ca, indivizi de tipul Dragnea,lucreaza la cacialma, stiindu-se strans cu usa de legi, poate fi ultima lui carte, dar si inceputul unui haos in Romania!

  Si totul din incontienta cetatenilor, care, desi multi vad pericolul, il ignora!

  Dumnezeu cu mila!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.