UPDATE Percheziții în legătură cu programul ”Prima Casă” | O persoană, arestată

UPDATE Percheziții în legătură cu programul ”Prima Casă” | O persoană, arestată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, vineri, 20 iulie 2018. Persoană reţinută în dosarul "Prima Casă" | O persoană a fost reţinută şi va fi prezentată magistraţilor pentru luarea măsurilor legale, iar şase sunt cercetate sub control judiciar, în urma celor 23 de percheziţii pe care procurorii le-au făcut, joi, în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar în care este vizat Programul "Prima Casă". Mita pentru urgentarea dosarelor era cuprinsă între 200 şi 500 de euro, fiind instrumentate până acum 60 de astfel de cazuri. Potrivit procurorilor, s-a stabilit faptul că persoanele cercetate obişnuiesc să condiţioneze urgentarea îndeplinirii actelor ce intră în îndatoririlor lor de serviciu de primirea unor sume de bani.


Procurorii Parchetului General au descins, joi, 19 iulie 2018, la sediul Fondului de Garantare a Creditelor, într-un dosar în care au fost efectuate 23 de percheziții. Angajați ai instituției sunt bănuiți că ar fi primit bani de la mai multe persoane ca să le analizeze cu prioritate dosarul pentru obținerea creditelor la programul "Prima Casă". Mita solicitată pentru a urgenta soluţionarea dosarelor era între 200 și 500 de euro, spun surse citate de News.ro, în cazul a 60 de dosare fiind folosită această practică.

Procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, la sediul Fondului de Garantare a Creditelor şi la domicilii ale angajaţilor, dosarul fiind instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"S-a stabilit faptul că persoanele cercetate obișnuiesc să condiționeze urgentarea îndeplinirii actelor ce intră în îndatoririlor lor de serviciu de primirea unor sume de bani. Concret, cei în cauză condiționează soluționarea cererilor petenților, beneficiari ai unor programe sociale ce implică garanții din partea statului român, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite, în mod direct sau prin intermediul unor apropiați", a informat, într-un comunicat de presă, Parchetul General.

Citit 2344 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2018 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.