Avertisment al guvernatorului BNR
Foto: b1.ro

Avertisment al guvernatorului BNR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere, de la 3,6 la sută la 3,5 la sută, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 2,7 la sută, în scădere de la 3 la sută, pentru decembrie 2019, în contextul în care excedentul de cerere a rămas ridicat, dezechilibrele comerciale nu au fost corectate şi presiunile inflaţioniste rămân prezente în economie, a anunţat, miercuri, 8 august 2018, într-o conferință de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de News.ro.

Dezechilibrele comerciale, în contextul unui excedent de cerere şi al avansului importurilor, au rămas o problemă, a avertizat guvernatorul BNR. "Există dezechilibre comerciale şi nu le corectăm încă. Corecţia va fi inevitabilă, deficitul comercial nu poate creşte la infinit (...) Balanţa bunurilor ar trebui să ridice semne de întrebare", a spus Isărescu.

Exporturile României au urcat în primele cinci luni cu 8,8 la sută, importurile au avansat cu 9,3 la sută, iar deficitul comercial a crescut cu 12,3 la sută, la 5 miliarde de euro, potrivit datelor publicate în iulie de INS.

Citit 1566 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2018 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.