Mesaj dur al președintelui, după violențele din Piața Victoriei

Mesaj dur al președintelui, după violențele din Piața Victoriei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Cei care vor să îngenuncheze justiţia şi-au dorit o diversiune?" "Atacarea oamenilor nevinovați, atacarea jurnaliștilor, atacarea femeilor și copiilor este de neconceput într-un stat european, iar cei vinovați trebuie identificați", a declarat președintele Klaus Iohannis. "Au trecut deja trei zile și nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat vineri în Piața Victoriei", a spus, luni seară, 13 august 2018, președintele Klaus Iohannis, citat de Digi 24.

Arătând că "în ultimul an și jumătate, PSD a compromis actul de guvernare și legiferare", șeful statului a afirmat că avem "o guvernare haotică, irațională". "Avem acum și o componentă represivă, care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce are de gând acest guvern cu românii", a spus Iohannis.

"PSD a câștigat alegerile, nu am contestat niciodată acest lucru. Însă actuala sa conducere abuzează de acea victorie pentru a ataca populația, pentru a ataca Justiția, pentru a scoate România de pe drumul său european și euroatlantic", a menționat Iohannis, adăugând că majoritatea românilor nu sunt de acord cu direcția în care PSD duce România. "Fac pe această cale un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile și să înțeleagă că trebuie să guvernze pentru oameni și nu împotriva lor", a mai declarat președintele.

El a lansat apeluri și către societatea civilă și către opoziția parlamentară. "Nu vă lăsați descurajați de actuala situație. Lucrurile se pot schimba în bine, este nevoie de efortul nostru, al tuturor, este foarte important ca societatea civilă să fie vie și vigilentă, să se implice cu toată forța în viața socială și politică. Acest apel nu este un apel la revoltă, ci un apel la responsabilitate și la implicare", le-a transmis șeful statului românilor.

Cât despre opoziția parlamentară, Iohannis a spus: "Alternativa nu vine de la sine. Doar lucrând cu determinare și înțelepciune se poate ajunge în situația de a obține încrederea oamenilor. Stă și în mâinile opoziției responsabilitatea de a asigura stabilitatea țării și menținerea României pe drumul normalității. Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susținut între toate forțele de opoziție. Oamenii politici responsabili știu să lase deoparte interesele mărunte și orgoliile și să pună mai presus interesul țării. Iar interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorități".

Marți, la nici 24 de ore de la declarațiile șefului statului, Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea. Comisia atrage atenția că "violența nu poate fi o soluție în politică", a declarat, marți, un purtător de cuvânt al CE. "Comisia urmărește îndeaproape evoluțiile din România. Protestatarii au criticat inversarea progresului în domeniile reformei judiciare și luptei împotriva corupției. Comisia acordă o mare importanță independenței sistemului judiciar și luptei împotriva corupției. Protestele pașnice s-au soldat cu violență. Violența nu poate fi niciodată o soluție în politică", au transmis reprezentanții Comisiei Europene.

Citit 1411 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.