Românii sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume

Românii sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cei mai înrăiți băutori din lume sunt în România, unde bărbații consumă, în medie, 8,2 măsuri de alcool pe zi. Ei sunt urmați de portughezi, cu 7,2 măsuri pe zi și de bărbații din Luxemburg, Lituania și Ucraina, care consumă, în medie, șapte măsuri de alcool în fiecare zi, scrie cotidianul american Washington Post, citând un studiu desfăşurat la nivel internaţional. O băutură alcoolică standard a fost definită ca având în conţinutul ei zece grame de alcool.

Numărul de unități alcoolice din băuturi se pot calcula prin înmulțirea cantității în mililitri cu concentrația alcoolică și împărțirea rezultatului la 1.000. De exemplu, o sticlă de vin de 750 ml cu o concentrație alcoolică de 12 la sută va conține nouă măsuri de alcool – (750×12):1000.

O concluzie extrem de alarmantă a studiului este că limita de siguranţă în cazul consumului de alcool nu există, relatează Press Association, citată de Agerpres. Alte cercetări realizate anterior au concluzionat că un consum moderat de alcool – aproximativ o băutură pe zi în cazul femeilor şi două pentru bărbaţi – poate oferi protecţie în faţa bolilor de inimă. Însă autorii studiului recent insistă că orice beneficiu rezultat în urma consumului de alcool este depăşit de efectele sale nocive. Consumul unei singure băuturi pe zi creşte cu 0,5 la sută riscul de a dezvolta una afecţiuni asociate alcoolului, estimează cercetătorii.

Citit 4431 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.